Tässä on Androidin verkkoselainten TOP5

Sami Koivunen
13. huhtikuuta, 2013 18:40

Androidin selainmarkkinoilla menestyvät pääosin samat nimet kuin tietokoneselailuissakin. Kilpailu on kuitenkin selvästi tasaisempaa ja erot pieniä. Alla on lyhyesti kuvailtu suosituimpia ja käytetyimpiä Android-selaimia.
1. Opera
Operalla on ollut vakaa asema Android-selainmarkkinoilla jo useamman vuoden ja käyttöliittymä on yksi siisteimmistä. Käyttöliittymän elementeistä on tehty isoja ja helposti painettavia.
Operalta löytyy useampia eri selaimia kaikille suosituimmille alustoille. Androidille tarjolla on kaksi vaihtoehtoa -- Opera Mobile ja Opera Mini.
Opera Mini on markkinoiden nopeimpia selaimia ja Operan pitkä historia mobiiliselailussa on tuonut vakautta.
Lataa Opera Google Play -kaupasta
Hinta: Ilmainen
Latauskerrat: 10-50 miljoonaa
Tähdet: 4,5/5


2. Dolphin
Dolphinin vahvuudet ovat vähäisessä muistinkulutuksessa ja käyttäjäystävällisyydessä. Selain mahdollistaa koko näytön hyödyntämisen ja erikoisimpien eleiden käyttämistä selailun nopeuttamiseen. Dolphin osaa myös poistaa selaushistorian selainta sammuttaessa.
Dolphinin Sonar-ominaisuuden avulla selainta on mahdollista ohjata puheella ja Dolphinin One-tap Sharella onnistuu esimerkiksi web-sivujen jakaminen Facebookissa ja Twitterissä parilla painalluksella. User Agentin avulla työpöytä- ja mobiilinäkymän vaihto onnistuu helposti.
Lataa Dolphin Google Play -kaupasta
Hinta: Ilmainen
Latauskerrat: 10-50 miljoonaa
Tähdet: 4/5


3. Chrome
Googlen valmistaman Chromen pystyy synkkaamaan muiden laitteiden kanssa siten, että selailua voi jatkaa samasta kohtaa käyttipä sitten älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta.
Chromen käyttökokemus muistuttaa paljolti tietokoneella käytettävän Chromen vastaavaa ja selain on Android-laitteilla ainoastaan vuoden vanha.
Huonona puolena Chrome kuluttaa muihin selaimiin verrattuna paljon muistia.
Lataa Chrome Google Play -kaupasta
Hinta: Ilmainen
Latauskerrat: 50-100 miljoonaa
Tähdet: 3,5/5



4. Firefox
Myös Firefoxin pystyy synkkaamaan yhteen esimerkiksi tietokoneen kanssa. Lisäksi Firefoxin vahvuuksia on laaja lisäosavalikoima, joilla selainta pystyy muokkaamaan mieleisekseen. Muuten Firefox muistuttaa ominaisuuksiltaan läheisesti PC-sisarustaan.
Firefox on tehokas, mutta muistia syövä selain, joka päivittyy usein ja lisäosien määrä on jatkuvassa kasvussa. Chromen lisäksi Firefoxilla on paljon mahdollisuuksia yhdistää toiminnallisuutta eri laitteiden välillä.
Lataa Firefox Google Play -kaupasta
Hinta: Ilmainen
Latauskerrat: 10-50 miljoonaa
Tähdet: 3/5

5. Maxthon
Kiinasta ponnistava Maxthon on yksi mobiiliselainten suosikeista. Vähemmän tunnettu selain käyttää moottorinaan tunnetummista selaimista tuttua WebKitiä.
Maxthon pärjää hyvin nopeudellaan ja käyttöliittymä on selkeä. Selain mahdollistaa kuvankaappaukset ja tarjoaa sekä RSS-lukijan että tiedostonhallinnan lisäosina. Myös yksityiseen selaukseen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen on panostettu.
Lataa Maxthon Google Play -kaupasta
Hinta: Ilmainen
Latauskerrat: 1-5 miljoonaa
Tähdet: 3/5

Lue myös nämä
Tägit
sovelluslistat Maxthon Dolphin Chrome for Android Firefox Mobile Opera Mini Opera Mobile Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.