Analyytikot uskovat Lumia-myynnin kasvaneen yli miljoonalla

Matti Robinson
15. huhtikuuta, 2013 15:19

Nokia kertoo tällä viikolla vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksesta. Mielenkiintoista on nähdä Nokian tuottavuuslukuja, mutta erityisesti kiinnostavat Lumia-malliston myyntiluvut.
Vielä viime vuoden lopulla uusien Lumia-mallejen myyntiä paikkasi rajussa alennusmyynnissä olleet edellisen sukupolven Lumia-laitteet. Tämän vuoden puolella myyntiin on saatu kuitenkin myös edullisempia Windows Phone -puhelimia.
Edullisemmat laitteet ovatkin menneet kaupaksi Aasiassa, uskotaan Reutersin haastattelemien analyytikoiden keskuudessa. Sijoitusyhtiö FIMin Michael Schroder uskoo, että Lumia-mallejen myynti kasvaa nyt paremman geografisen kattavuuden ja laajemman laitteistoportfolion ansiosta.
Nokian odotetaan myyneen ensimmäisellä vuosineljänneksellä 5,6 miljoonaa Lumia-puhelinta, joka on reilu miljoona kappaletta edellistä vuosineljännestä enemmän.
Liikevaihdon uskotaan tippuvan reilu kymmenen prosenttia vuodentakaisesta noin kuuteen ja puoleen miljardiin euroon, mutta ei yhtä jyrkästi kuin edellisen neljänneksen lähes 20 prosentin pudotus.
Nokia kertoo tuloksesta torstaina, jolloin saamme tietää lopulliset luvut.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia tulos
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.