Maailman suurin sopimusvalmistaja maksaa Androidista Microsoftille

Manu Pitkänen
17. huhtikuuta, 2013 12:48

Microsoft ja elektroniikan sopimusvalmistaja Hon Hai ovat solmineet lisenssisopimuksen, jonka perusteella Hon Hai saa oikeuden Microsoftin patentoimiin ja Googlen käyttöjärjestelmissä (Android ja Chrome OS) hyödynnettäviin tekniikoihin. Sopimuksen yksityiskohdat halutaan pitää salassa.
On ehkä sanomattakin selvää, että Microsoft on tyytyväinen sopimukseen – varsinkin kun rahaliikenne kulkee sitä kohti. Lisenssimaksut takaavat sen, että yhtiö saa oman osansa älypuhelinbisneksessä pyörivästä rahasta, vaikka sen oma Windows Phone -alusta jäisikin marginaaliin. Android on tätä nykyään maailman suurin älypuhelinalusta. Uusien tietojen mukaan Android-laitteita aktivoidaan joka päivä 1,5 miljoonaa kappaletta ja vuoden loppuun mennessä aktivoitujen Android-laitteiden määrä saattaa saavuttaa miljardin kappaleen rajapyykin.
ArsTechnica huomauttaa, että useammasta kuin joka toisesta myytävästä Android-puhelimesta kilahtaa kolikoita Microsoftin kassaan. Hon Hain kanssa solmitun sopimuksen ansiosta rahavirta vain kasvaa, sillä kyseinen yhtiö valmistaa 40 prosenttia maailmalla myytävästä kulutuselektroniikasta.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Microsoft ChromeOS Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.