Ensimmäiset Firefox-luurit vietiin käsistä, lisää tulossa myyntiin

Teemu Laitila
24. huhtikuuta, 2013 16:09

Ensimmäiset Firefox OS -järjestelmään perustuvat puhelimet saapuivat myyntiin eilen aamupäivällä ja kysyntä oli niin kovaa, että laiteita valmistavan Geeksphonen verkkokauppa kaatui ja varasto loppui muutamissa tunneissa.
Kuvaus saattaa kuullostaa dramaattisemmalta kuin onkaan, sillä pieni espanjalainen puhelinvalmistaja oli varannut vain noin 1000 kappaleen erän ensimmäistä päivää varten. Yhtiön mukaan lisää laitteita piti tulla tarjolle keskiviikkoaamuna, mutta ainakin uutisen kirjoitushetkellä kauppa ilmoittaa taas varaston loppuneen. Forbesin mukaan laitteita olisi valmistettu noin 10 000 kappaleen verran.
Geeksphonella on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa. Hieman alle 150 euron hintainen Keon sisältää 3,5 tuuman HVGA-näytön, Qualcommin 1 GHz:n taajuudella toimivan järjestelmäpiirin, 3 megapikselin kameran, 4 gigatavua tallennustilaa ja 512 megatavua muistia sekä 1580 mAh akun. Peak on hinnoiteltu noin pariin sataan euroon. Sen 4,3 tuuman näyttö toimii qHD-resoluutiolla ja prosessorin kaksi ydintä tikittävät 1,2 GHz:n taajuudella. Kameran kenno on 8 Mpix ja tarjolla on myös etukamera. Muistin ja tallennustilan määrä pysyy samana.
Geeksphone ei ole ainut Firefox-puhelimia valmistava yhtiö, vaan myös isot aasialaisvalmistajat kuten Sony, LG ja Huawei ovat aikeissa tuoda markkinoille puhelimia Mozillan kehittämällä avoimella käyttöjärjestelmällä. Firefox OS -puhelimet on suunnattu ensisijaisesti kehittyville markkinoille kuten Etelä-Amerikkaan ja itäiseen Eurooppaan. Firefox-puhelimet on tarkoitus tuoda markkinoille pääosin yhteistyössä operaattoreiden kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Mozilla Mozilla Firefox OS Geeksphone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.