HTC: Hollantilaisoikeuden päätöksellä ei vaikutusta Onen valmistukseen

Teemu Laitila
25. huhtikuuta, 2013 12:50

HTC:n mukaan Amsterdamin käräjäoikeuden alkuviikosta tekemä päätös HTC Onen mikrofoneista koskee pelkästään komponenttien valmistajaa ST Microelectronicsia, eikä sillä ole vaikutusta HTC:n toimintaan.
HTC painottaa tiedotteessaan, että päätöksellään käräjäoikeus kielsi ST Microelectronicsia myymästä komponentteja eteenpäin sakon uhalla. Oikeus ei kuitenkaan Nokian pyynnöstä huolimatta määrännyt jo myytyjä mikrofoneja palautettaviksi. Oikeus katsoi, että HTC oli solminut sopimuksen STM:n kanssa "hyvässä uskossa" eikä ollut tietoinen STM:n sopimusrikkomuksesta.
Nokian ja ST Microelectonicsin kiista koskee yhtiöiden yhdessä kehittämiä ja STM:n valmistamia mikrofoneja, jotka mahdollistavat kovankin äänen tallentamisen ilman puhelinten mikrofoneille tyypillistä säröytymistä. Mikrofoneja on käytetty suuressa osassa Nokian tuoreimpia Lumia-malleja. Nokian ja STM:n sopimuksen mukaisesti mikrofoneja ei kuitenkaan olisi saanut myydä muille valmistajille, mutta siitä huolimatta STM toimitti samoja mikrofoneja HTC:lle käytettäväksi HTC One -puhelimessa.
Käytännössä HTC saa käyttää jo STM:lta ostamansa komponentit loppuun, mutta uusia mikrofoneja ei toimiteta. HTC kertoo kuitenkin siirtyvänsä uuteen ja paranneltuun mikrofonimalliin, kun nykyinen STM:n valmistama erä on käytetty.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia HTC ST Microelectronics
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.