LG lupaa taipuisia näyttöjä puhelimiin vielä tänä vuonna

Matti Robinson
25. huhtikuuta, 2013 15:37

LG:n neljännestuloksen jälkeisessä sijoittajapuhelussa käsiteltiin yhtiön heikon tuloksen lisäksi tulevaisuuden näkymiä, jotka ovat LG:n mukaan valoisemmat. Heikkoa TV-myyntiä tulee LG:n mukaan paikkaamaan parantuva puhelinten kysyntä.
Toiselta neljännekseltä LG uskoo parempaa tulosta uusien puhelinjulkaisujen ansiosta. Myös myöhempien neljännesten tulos on riippuvainen puhelinten kysynnästä. Vuoden viimeisellä neljänneksellä yhtiöltä voidaan puolestaan odottaa uuden kaltaista puhelinta.
LG:n mobiilipuolen johtaja Yoon Bu-hyun kertoi, että yhtiö esittelee vuoden viimeisellä neljänneksellä ensimmäisen taipuvalla OLED-näytöllä varustetun puhelimen. Wall Street Journalille puhunut analyytikko kertoi kuitenkin, että uuden sukupolven näyttöpaneeleiden tuotanto on vielä pientä, joten haasteita massatuontantoon riittää.
Kilpailu ensimmäisestä taipuvalla näytöllä varustetusta älypuhelimesta on ollut kiivasta eritoten korealaisyhtiöiden keskuudessa. Sekä Samsung että LG ovat aika ajoin esitelleet prototyyppejä ja suunnitelmia taipuisista näytöistä.
Jo liki kaksi vuotta sitten Samsung kertoi aikomuksista tuoda taipuisat OLED-näytöt massatuotantoon vuoden 2012 aikana. Sittemmin verkossa on liikkunut huhuja, joissa useisiin Samsungin malleihin on yhdistetty taipuisa näyttö. Viimeisimpänä huhun kohteena on ollut Note III. Tämän vuoden CES-messuilla Samsung esitteli taipuisalla näytöllä varustettua prototyyppipuhelinta. Toistaseksi mikään edellämainituista näytöistä ei ole löytänyt tietänsä kuluttajamarkkinoille.
Taipuisa näyttö ei vaikuta näillä näkymin muun laitteen taipuisuuteen, mutta sen avulla voidaan tehdä esimerkiksi kaareutuvia näyttöjä, jotka ovat myös kestävempiä. Markkinoiden ensimmäinen taipuisa OLED-näyttö nähdään puhelimessa todennäköisesti vielä tänä vuonna, mutta valmistaja on vielä kysymysmerkki.

Lue myös nämä
Tägit
LG Samsung OLED AMOLED
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.