IDC: Puhelinmarkkinoilla tapahtui alkuvuonna historiallinen käänne

Manu Pitkänen
26. huhtikuuta, 2013 11:13

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan puhelinmarkkinoilla tapahtui tammi-maaliskuun aikana historiallinen käänne. Tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla toimitettiin ensimmäistä kertaa historiassa enemmän älypuhelimia kuin peruspuhelimia. Älypuhelintoimitusten osuus kohosi 51,6 prosenttiin.
IDC:n mukaan alkuvuonna toimitettiin yhteensä 418,6 miljoonaa puhelinta, joista siis 216,2 miljoonaa oli älypuhelimia. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden älypuhelimia toimitettiin 41,6 prosenttia enemmän. Viimevuosien kaksinumeroiset kasvulukemat ovat taanneet sen, että älypuhelimista kasvaa peruspuhelimia suurempi markkina.
Tutkimusyhtiön vanhempi analyytikko Kevin Restivon mukaan nykyajan ihminen haluaa tietokoneen taskuunsa. Ajat jolloin puhelinta käytettiin pelkästään tekstiviestittelyyn ja puheluihin, ovat nopeasti haihtumassa pois.
Kiinalaisten puhelinvalmistajien voimakas esiinmarssi älypuhelinmarkkinoilla on myös nykyajalle tyypillinen trendi. Suurimpien älypuhelinvalmistajien TOP5-lista on Samsung, Apple, LG, Huawei ja ZTE. Nokia, Blackberry (RIM) ja HTC ovat tippuneet listalta. IDC:n näkemyksen mukaan 32,7 prosenttia (70,7 miljoonaa kappaletta) alkuvuonna toimitetuista älypuhelimista oli Samsungin valmistamia (kasvua viime vuoteen 60 prosenttia). Applen osuus oli 17,3 prosenttia.


Androidin ja iOS:n hallitsemille älypuhelinmarkkinoille on tulossa kuluvan vuoden aikana uusia yrittäjiä, jotka voivat osoittautua suuremmaksi kuin pelkäksi häiriötekijäksi. Samsung on lanseeraamassa Tizen-älypuhelinalustan, minkä lisäksi markkinoille on tulossa Mozillan Firefox OS ja Jollan Sailfish-pohjainen puhelin. Applen edullisempi iPhone voi herättää kiinnostusta etenkin kehittyvissä talouksissa ja osoittautua tehokkaaksi puolustukseksi uusia tekijöitä vastaan. Windows Phonen läpimurto on myös aina mahdollista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Apple iPhone Samsung Windows Phone Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.