Windows Phone vahvisti asemiaan kolmanneksi suurimpana Yhdysvalloissa

Teemu Laitila
29. huhtikuuta, 2013 11:18

Windows Phone vahvisti viime vuoden aikana asemiaan kolmanneksi suurimpana älypuhelinkäyttöjärjestelmänä, paljastaa Kantar Worldpanelin ComTech-tutkimus.
Tutkimuksen mukaan 5,6 prosenttia tammikuusta maaliskuun loppuun ulottuvan ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myydyistä puhelimista perustui Windows Phone -järjestelmään. Vuosi sitten vastaava luku oli 3,7 prosenttia, tutkimuksesta uutisoiva Forbes raportoi.
Vajaan kahden prosenttiyksikön kasvu on isompi kuin mihin johtavat alustat Android ja iOS kykenivät. Androidin osuus kasvoi 49,4 prosentiin (vuosi sitten 47,9%) ja Applen osuus laski 43,7 prosenttiin (aiemmin 44,7%). Vaikka osuus on edelleen pieni, Windows Phone vaikuttaisi päihittäneen Blackberryn kilpailussa kolmannen älypuhelinkäyttöjärjestelmän asemasta. Jo vuosia vaikeuksissa painiskelleen kanadalaisen valmistajan osuus jäi tutkimuksen mukaan vain 0,9 prosenttiin, kun se vuosi sitten oli vielä 2,6 prosenttia.
Suurin potti Windows Phonen kasvusta meni Kantarin mukaan Nokialle, jonka markkinaosuus nousi vuodentakaisesta yhdestä prosentista neljään prosenttiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Se myös kertoo Windows Phonen myyntimäärien pienuudesta. Vaikka Nokian Lumia-myynti oli yleisesti ottaen kasvusuuntaista, Pohjois-Amerikassa Nokia myi yhteensä vain 400 000 laitetta ensimmäisellä vuosineljänneksellä.
Kantarin kyselytutkimuksen mukaan Windows Phone vaikuttaisi kiinnostavan erityisesti ensimmäistä älypuhelintaan ostavia. Forbesin mukaan 52 prosenttia Windows Phonen ostajista oli käyttänyt aiemmin pelkkiä peruspuhelimia. Applen iPhonen ostajien keskuudessa vastaava luku oli 45 prosenttia ja Androidin tapauksessa 49 prosenttia.
Edit 29.4.2013 13:10 Korjattu uutista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.