Plenoptisella kameralla varustettu älypuhelin tulee ensi vuonna – onko se Nokian?

Manu Pitkänen
2. toukokuuta, 2013 19:53

Uutisoimme muutama päivä sitten, että Nokia Growth Partners aikoo sijoittaa kalifornialaiseen Pelican Imagingiin. Nyt start up -yhtiö kertoo, että markkinoille tulee ensi vuoden aikana ainakin yksi sen kamerateknologiaa hyödyntävä älypuhelin.
Yhtiön toimitusjohtaja Chris Pickett ei halua kertoa yhteistyökumppaneiden nimiä, mutta olisi outoa ellei Nokia testaisi kamerajärjestelmää. Pelican Imagingin teknologiajohtaja Kartik Venkataraman paljasti Engadgetille, ettei heillä ole yksinoikeussopimusta Nokian kanssa, mutta heillä on pääsy Nokian tekniikoihin ja he voivat parantaa omalta osaltaan niitä.
Pelican Imaging on erikoistunut plenoptisten kameroiden ohjelmistoihin. Yhtiön tekniikan avulla 16 linssin kautta saatava JPEG-kuva on vain 20 prosenttia normaalia kuvaa suurempi. Sen lisäksi että plenoptinen kamera mahdollistaa kuvien tarkennuksen jälkikäteen, on sillä napatut kuvat myös tavallista terävämpiä. Terävät kuvat johtuvat siitä, että kukin alikamera tallentaa vain yhtä väriä (punainen, vihreä tai sininen). Kamerasta on moneen muuhunkin, esimerkiksi 3D-vakaukseen, jossa linssistä eri etäisyyksillä olevat erisuuruiset liikkeet voidaan korjata yksitellen.
Engadgetin artikkelista löytyy myös Pelican Imagingin tekniikkaa hyödyntävällä kameralla otettuja kuvia. Kuvauksessa käytetyn kameran tekniikka on kuitenkin vanhaa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia plenoptinen kamera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.