LG:tä veikkaillaan seuraavankin Nexus-puhelimen valmistajaksi

Teemu Laitila
3. toukokuuta, 2013 15:58

Googlen Nexus-laiteiden julkaisu on yksi Android-fanin vuoden kohokohdista. Nexus-laitteiden pitäisi ilmentää Googlen visiota Androidin tulevaisuudesta ja laiteiden valmistajaksi valitaan aina joku isoista Android-valmistajista. Edellisen Nexus 4 -mallin rakensi LG, mutta tuoreen huhun mukaan myös seuraava Nexus olisi LG:n käsialaa.
Näin ainakin väittää Korea Times, joka uutisoi LG Electronicsin toimitusjohtajan Koo Bon-joonin ja Googlen toimitusjohtajan ja perustajan Larry Pagen välisestä tapaamisesta. Korea Timesin mukaan tapaamisessa keskusteltiin yhtiöiden yhteistyön jatkosta, johon kuuluu muun muassa uusi Nexus-puhelin. Tarkempia tietoja puhelimesta ei kuitenkaan ole tarjolla.
Todennäköisesti ensi syksynä julkaistava seuraava varsinainen uusi Nexus-puhelin on sarjan viiden laite ja looginen nimi voisi olla Nexus 5. Sen seurana julkaistaneen uusi Android-versio, joka nykytietojen valossa tulee olemaan Android 5.0 Key Lime Pie. Nexus-puhelimet perustuvat tekniikaltaan yleensä valmistajiensa aiempiin malleihin ja jos LG valmistaa seuraavankin Nexus-puhelimen, sen lähtökohtana saattaisi olla LG:n 5,5 tuuman Full HD -puhelin Optimus G Pro.
Sitä ennen Google ja LG saattavat julkaista uuden version nykyisestä Nexus 4 -mallista. Odotetuja uudistuksia ovat muun muassa tuki LTE-verkoille ja uusi 32 gigatavun muistilla varustettu malli. Uudistettu Nexus 4 toisi mahdollisesti mukanaan myös Android 4.3 -version, joka on edelleen Jelly Bean -sarjaa. Potentiaalinen julkaisuaika uudistetulle Nexus 4:lle olisi kuluvan kuun puolivälissä järjestettävä Google I/O -tapahtuma.

Lue myös nämä
Tägit
LG Android Google Google Nexus 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.