Android 4.3 näyttää varmalta - HTC paljasti ensimmäisiä ominaisuuksia

Teemu Laitila
6. toukokuuta, 2013 17:20

Viime aikaisten tietojen perusteella on alkanut näyttää siltä,että Googlen seuraavaa isoa Android-päivitystä saadaan odottaa vielä ensi syksyyn. Sen sijaan ensi viikolla alkavassa Google I/O -tapahtumassa esitellään todennäköisesti Android 4.3, joka kuuluu edelleen Jelly Bean -sarjaan.
HTC on omalta osaltaan vahvistanut tulevan Androidin versionumeron ja paljastanut myös muutamia ominaisuksia, joita tuleva päivitys todennäköisesti pitää sisällään. Ensimmäinen on tuki Bluetooth Low Energy -standardille, joka osa Bluetooth 4.0 -tekniikkaa. Se on tarkoitettu nimensä mukaisesti säästämään tehoa ja sitä voidaan käyttää jatkuvaa yhteyttä tarvitsevien lisälaitteiden kuten sykevöiden tai vaikka avaimista huolta pitävien avaimenperien yhteydessä. Vaikka muutama Android-laitte tukeekin jo Bluetooth LE:tä, se ei ole vielä virallisesti tuettuna käyttöjärjestelmän puolelta.
Toinen odotettavissa oleva ominaisuus on tuki OpenGL ES 3.0 -rajapinnalle, jolle löytyy rautatuki jo Qualcommin Snapdragon 600 -piiristä. Tuen myötä grafiikan laatu ottaa taas askeleen kohti konsolitasoista grafiikkaa taskukokoisesta laitteesta.
Tarkemmat tiedot Android 4.3:n uusista ominaisuuksista saadaan todennäköisesti jo ensi viikolla, kun Google I/O alkaa 15. päivä.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.