Onen hyvä myynti antaa toivoa HTC:n tulevaisuudesta

Teemu Laitila
6. toukokuuta, 2013 13:16

HTC:n puhelinyynti on sakannut pahasti jo pidempään ja tilanteeseen on toivottu helpotusta ylistäviä arvioita saaneesta One-mallista. Yhtiön tuoreimpien myyntilukujen perusteella One näyttäisi käyvän hyvin kaupaksi, vaikka pelastukseen on vielä matkaa.
Tänään julkaistujen huhtikuun myyntilukujen mukaan HTC:n myynti ylsi viime kuun aikana yhteensä 642 miljoonaan dollariin eli noin 489 miljoonaan euroon. Tulos ei vielä saa aikaan riemunkiljahduksia, sillä tulos on edelleen noin 36 prosenttia pienempi kuin samaan aikaan vuosi sitten. Lyhyemmällä aikavälillä tarkasteltuna suunta on kuitenkin oikea.
HTC:n alkuvuoden tulos oli yhtiön koko historian heikoin. Unwiredview:n lukujen mukaan HTC:n myynti saavutti pohjalukemat helmikuussa, jonka jälkeen myynti kasvoi ensin 39 prosenttia maaliskuussa ja 26 prosenttia lisää huhtikuussa. Yhteensä kasvua on tullut helmikuuhun verrattuna 71 prosenttia.
HTC:lla ollaan luottavaisia Onen menestyksen suhteen ja yhtiön toimitusjohtaja Peter Chou on jopa luvannut jättää tehtävänsä, mikäli One ei menesty. Edellisen osavuosikatsauksensa yhteydessä HTC arvioi kevään liikevaihdon yltävän jopa 1,8 miljardiin euroon, mikä tarkoittaa, että ennen kesäkuun loppua yhtiön pitäisi jatkaa vastaavien kasvusuuntaisten lukujen esittämistä.
Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä hyvistä arvioista huolimatta Onen menestyksen tielle on astumassa Samsungin Galaxy S4, jonka myynti on pääsemässä kunnolla vauhtiin kuluvan kuun aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC HTC One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.