Kaikki mitä tarvitsee tietää uudesta Lumiasta

Valtteri Ahonen
10. toukokuuta, 2013 18:49

Ensimmäinen asia on tietenkin se, että kyseinen luuri ei ole tulossa myyntiin Suomessa, tai edes Euroopassa. Nokia Lumia 928 on variantti 920-mallista ja se tulee myyntiin yksinoikeudella Yhdysvaltalaiselle Verizon-operaattorille.
Muunnosmalleja on nähty muistakin Nokian puhelimista, joten 928 ei ollut lainkaan ennenkuulumaton liike. Siitä on kuitenkin Suomeakin myöten uutisoitu melko ahkerasti ja väliin myös harhaanjohtavasti, vähättelemättä yhtään puhelimen merkitystä Nokialle. Suomalaisille kuluttajille sen merkitys sen sijaan tuskin on kovin suuri.
Tästä huolimatta julkistus on mielenkiintoinen, sillä Nokian tilanne Yhdysvalloissa on sanalla sanoen murheellinen. Niinpä jokainen uusi lippulaiva, jonka yhtiö saa markkinoille, saattaa ainakin jossain määrin parantaa tilannetta - miksei tietysti myös pahentaa sitä.
Puhelimesta löytyy esikuvansa tavoin PureView-brändätty 8,7 megapikselin kamera, jossa on optinen kuvanvakain ja tällä kertaa myös Xenon-salama.
Lumia 928 on varustettu 4,5 tuuman WXGA HD OLED ClearBlack -näytöllä, jossa on siis 1280 x 768 resoluutio (334 ppi) sekä 60 Hz PureMotion-tekniikka. Teknisesti näyttö vastaa Lumia 920:n näyttöä monin tavoin, erona 920:ssa kuitenkin IPS-paneeli. Sanomattakin lienee selvää, että myös käyttöjärjestelmänä on sama Windows Phone 8.


Nokia on tuonut uuteen malliin päivitetyn kaiuttimen, jonka pitäisi olla "yksi markkinoiden kehittyneimmistä". Kaiuttimen ja salaman lisäksi muotoilua on jonkin verran viilattu kulmikkaammaksi, mikä miellyttänee monia.
Verizon tuo laitteen myyntiin 16. toukokuuta. Puhelin toimii 4G-verkossa ja sen ostajille tarjotaan rajoitetun ajan 25 dollarilla sovelluksia Microsoftin Marketplacesta kaupan päälle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Verizon Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.