Nokia paljasti alumiinirunkoisen Lumia 925:n - kuin Lumia 920 laihdutuskuurin jälkeen

Teemu Laitila
14. toukokuuta, 2013 13:09

Nokia on juuri julkaissut Lontoossa odotetusti uuden Lumia-mallin. Lumia 925 on vuotokuvien mukaisesti osittain alumiinia, mutta varsinainen takakuori on edelleen valmistettu polykarbonaatista.
Uuden rakenteen ansiosta laitetta on saatu ohennettua ja kevennettyä merkittävästi. Lumia 925 on 8,5 mm paksu verrattuna Lumia 920:n 10,7 millimetriin. Painokin on pudonnut 185 grammasta 139 grammaan eli yhtiö on ottanut tosissaan aiemmat Lumia 920:n massaa moittineet arvostelut. Ison kameramoduulin vuoksi takakanteen on jätetty kohouma linssin ympärille.
Sisuskalujensa puolesta Lumia 925 on lähes identtinen edeltäjäänsä verrattuna. Laitteissa on sama 1,5 GHz:n tuplaydinprosessori, sama yhden gigatavun RAM-muisti, mutta Lumia 925 tarjoaa vain 16 gigatavua tallennustilaa verrattuna 920:n 32 gigaan. Merkittävimmät rautamuutokset liittyvät laitteen näyttöön. Nokia on korvannut Lumia 920:n LCD IPS -paneelin vastaavan kokoisella 4,5 tuuman OLED-näytöllä, jossa myös resoluutio on pysynyt samana eli 1280x768 kuvapisteessä.
Vaikka moni odotti Nokialta merkittäviä uusia kamerajulkistuksia, tilaisuudessa keskityttiin lähinnä esittelemään Lumia 925:n kameran uusia ohjelmisto-ominaisuuksia. Kameran tekniikka on edelleen pääosin sama kuin Lumia 920:ssa, mutta kameramoduuliin on lisätty kuudes muovilinssi. Mukana on edelleen sama optinen kuvanvakain ja sama 8,7 megpikselin kenno takana sekä 1,2 megapikselin kenno edessä.


Ohjelmistojen osalta Nokian Smart Camera -sovellus tuo laitteeseen uusia kuvausominaisuuksia. Smart Camera -tilassa puhelin ottaa kymmenen kuvaa viiden megapikselin tarkkuudella. Kuvista voidaan yhdistellä ja valikoida erilaisia kokonaisuuksia, joissa esimerkiksi tausta voidaan jättää epätarkaksi ja pysäyttää kohteen liike tai rakentaa useamman kuvan kokonaisuus yhdestä pidemmästä liikkeestä. Smart Camera -tila saapuu Nokian muihinkin Windows Phone 8 -laitteisiin myöhemmin päivityksenä.


Smart Camera -sovelluksen kuvanjälkeä


Toinen Nokian kamerauutinen koski Hipstamaticin Oggl-sovellusta, joka Lumia 925:n myötä saapuu Windows Phone 8:lle. Hipstamaticilla kuviin voidaan lisäillä perinteisiä suotimia ja kuvia voidaan jakaa netissä myös suositun Instagram-palvelun kautta.
Lumia 925 tulee markkinoille valkoisena, harmaana ja mustana. Lisää väriä laitteeseen saa suojakuorella, joka sisältää myös tuen langattomalle lataukselle.
Nokian mukaan laite tulee myyntiin kesäkuun aikana, mutta Suomi ei vaikuttaisi kuuluvan ensimmäiseen aaltoon. Lumia 925:n suositushinta ennen veroja on 469 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.