"Tästä syystä Lumia 925:n näyttö on esikuva"

Matti Robinson
15. toukokuuta, 2013 14:12

Nokia on julkaissut omassa Conversations-blogissaan tietoja uuden Lumia 925 -mallin näyttöön liittyen. Edeltäjästään poiketen Nokia on käyttänyt uutuudessaan AMOLED-näyttöä, jonka kerrotaan jälleen kerran olevan markkinoiden huippua.
Blogin jutussa Nokian näyttöexpertit Hannu Lahti ja Kenneth Majander kertovat näytössä käytetyistä ominaisuuksista.
Pelkästään speksitaulukkoa silmäillessä käy ilmi, että Lumia 925:n näyttö on varustettu PureMotion- ja ClearBlack-tekniikoilla. Ensimmäinen varmistaa, että näytön liike on sulavaa 60 kuvan sekuntinopeudella ja toisen ansiosta polarisoidaan häikäisyä pois kirkkaassa valossa.
Näiden kahden ominaisuuden lisäksi kerrotaan, että uusi laminoitu AMOLED-näyttöteknologia mahdollistaa Lumia 920:ssä käytettyyn LCD-näyttöön nähden ohuemman rakenteen, jonka lisäksi se edesauttaa heijastavuuden vähentämistä.
Toinen suuri kehun aihe on uuden näytön kirkkaus, jota Nokia kehuu vuolaasti markkinoiden kirkkaimmaksi OLED-näytöksi. Tavanomaisesti AMOLED-näytöt eivät ole yhtä kirkkaita kuin LCD-näytöt, mutta Nokia on onnistunut nostamaan uuden näytön LCD:n tasolle.
Esimerkiksi iPhone 5:stä ja Lumia 920:stä löytyvät LCD-näytöt pystyvät aina 600 nitin kirkkauteen, johon siis Nokia kertoo uuden AMOLED-näytönkin kykenevän. Puolestaan Samsung Galaxy S4:n AMOLED-näytön on arveltu tuottavan jotain kolmesta sadasta reiluun neljään sataan nitiin.
Nokia kehuu myös Lumia 925:n katselukulmia, superherkkää kosketusnäyttöä sekä Lumia Colour Profiling -sovellusta, jolla saa säädettyä näytön asetuksia, kuten värilämpötilaa.
Nähtäväksi jää lunastaako näyttö todella Nokian lupaukset. Otamme näytön erityistarkkailuun, kun saamme uutuuden testiin.

Lue myös nämä
Tägit
AMOLED LCD-näyttö Nokia Lumia Apple iPhone Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.