Microsoft: "Lisäisimme mainokset YouTube-videoihin, jos saisimme pääsyn rajapintaan"

Teemu Laitila
16. toukokuuta, 2013 15:18

Microsoft on vastannut Googlen aiemmin esittämään vaatimukseen Windows Phonen tuoreen YouTube-sovelluksen poistamisesta jakelusta. Googlen mukaan sovellus rikkoo useita YouTuben rajapinnan ehtoja, mutta Microsoft puolustautuu sillä, että yhtiöllä ei ollut edes mahdollisuutta toimia sääntöjen puitteissa.
Googlen närkästyksen aiheet liittyivät Microsoftin valmistaman YouTube-sovelluksen mainoksettomuuteen ja mahdollisuuteen tallentaa videoita laitteelle. "Estämällä mainokset ja mahdollistamalla videoiden tallennuksen, sovelluksenne estää sisällön tekijöiltä mahdollisuuden saada tuloja tekemästään sisällöstä, mikä vahingoittaa koko YouTuben kukoistavaa ekosysteemiä", Googlen Microsoftille lähettämässä virallisessa valituksessa kerrotaan.
Microsoftin julkaiseman vastauksen mukaan yhtiö lisäisi mielellään sovellukseen myös videoiden yhteydessä näytetyt mainokset, mikä ei kuitenkaan onnistu nykyisellään, sillä Google ei ole myöntänyt Microsoftille pääsyä YouTuben viralliseen rajapintaan.
Microsoft viittaa viestissään Googlen toimitusjohtajan Larry Pagen eilisiin kommentteihin, joissa jopa Microsoft nimeltä mainiten syytettiin tiettyjä yhtiöitä negatiivisesta asenteesta ja yhteistyökyvyn puutteesta. Microsoftin mukaan yhtiö olisi valmis yhteistyöhön "molempien yhtiöiden asiakkaiden kannalta tärkeän" YouTube-sovelluksen parissa mutta Google on tähän mennessä kieltäytynyt tukemasta Windows Phone -alustaa millään tavalla.
Yhtiöiden välit vaikuttavat tällä hetkellä erittäin kireiltä ja YouTube-sovelluksesta todennäköisesti kuullaan vielä lisää lähiaikoina.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.