Google I/O:sta puuttunut uusi Android ja Nexus 4 -päivitys kesäkuussa

Teemu Laitila
17. toukokuuta, 2013 22:37

Yksi Googlen I/O -tapahtuman sitkeimmistä ennakkohuhuista oli uuden Android-version julkaiseminen, mutta vaikka Googlen keynote-puheessa julkaistiin lähes loputon kavalkadi uudistuksia yhtiön tuotteisiin, uusi Android jäi uupumaan.
Android and Me -sivuston mukaan jo kertaalleen Googlen omilta sivuilta paljastunut Android 4.3 on tulossa ja sen julkaisun yhteydessä päivänvalon näkee myös uusi Nexus 4 -versio. Huhuista poiketen laitteeseen ei ilmeisesti vieläkään ole tulossa LTE-tukea, vaan kyseessä on sama laite valkoisena versiona. Android and Me onnistui myös nappaamaan kuvan tulevasta puhelimesta.
Android and Me arvelee, että syynä Android-julkistuksen puutteelle oli Googlen halu osoittaa kehittäjille, että yhtiö pystyy tekemään merkittäviäkin muutoksia Androidin rajapintoihin ilman kokonaan uuden käyttöjärjestelmäversion julkaisua.
Tähän mennessä Android 4.3 -version uusista ominaisuuksista tiedetään hyvin vähän. Aiempien huhujen perusteella tulossa saattaisi ainakin olla Bluetooth 4.0 LE -tuki sekä mahdollisesti myös OpenGL ES 3.0 -versio. Uusi Android-versio kuitenkin saapuu Android and Me -sivuston tietojen peurstella yleiseen jakeluun kesäkuun 10. päivä, jolloin Googlen omat Nexus-laitteet ovat ensimmäisenä päivitysvuorossa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Google Nexus 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.