Mistä on iOS 7 tehty? Mustasta, valkoisesta ja yksinkertaisista grafiikoista

Manu Pitkänen
24. toukokuuta, 2013 19:05

9to5macin saamien tietojen mukaan Jony Ive keskittyy iOS 7:n uudessa käyttöliittymässä paljon tekstuuria sisältävien grafiikoiden poistoon sekä mustiin ja valkoisiin pintoihin. Yksinkertaisuuden tavoittelun kohteeksi joutuu koko käyttöjärjestelmä ja sen sovellukset.
Applen suunnitelmana on hylätä kangasta, nahkaa, kasinopöytää ja keltaista muistiopöytää jäljittelevät grafiikat ja siirtyä tasaisiin valkoisiin sekä mustiin pintoihin. Kussakin sovelluksessa on oma tehosteväri, jolla tuodaan ohjelman käyttöliittymän elementtejä paremmin esiin. Tässä mielessä mainostoimisto SimplyZestyn konsepti tulevan iOS:n kalenterisovelluksesta voi olla oikeilla jäljillä.
9to5mac tietää myös kertoa, että Apple suunnittelee panoraamataustakuvien käyttöönottoa. Näitä on nähty jo pitkään Android-puhelimissa. Erään lähteen mukaan Applen animaatioilla höystetty sääsovellus muistuttaisi tätä Dribbble-palveluun lisättyä konseptia. Lukitusnäyttökin uudistetaan ulkonäöllisesti, mutta sen käyttölogiikkaan ei aiota kummemmin puuttua. Näppäimistössä turvaudutaan aiempaa vaaleampaan harmaaseen ja varjotehosteet on poistettu. Yksityiskohdista löytyy lisätietoa 9to5macin artikkelista (linkitetty uutisen alussa).
Sivuston lähteet toteavat kuitenkin, että Apple on testannut useita erilaisia vaihtoehtoja ja WWDC:ssä esiteltävä iOS saattaa poiketa siitä mitä yhtiö on kokeillut viime aikoina.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Jony Ive iOS 7 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.