HTC: Samsung rajoittaa tietoisesti komponenttien myyntiä kilpailijoille

Manu Pitkänen
30. toukokuuta, 2013 10:57

HTC:n mukaan Samsung yrittää tietoisesti kampittaa kilpailijoitaan rajoittamalla puhelinkomponenttien saatavuutta. Samsung on maailman suurin puhelinvalmistaja, minkä lisäksi sillä on vankka asema älypuhelimissa käytettyjen komponenttien toimittajana.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Samsungia syytetään likaisten keinojen käytöstä HTC:ta vastaan. Keväällä Puhelinvertailu uutisoi tiedoista, joiden mukaan Samsung olisi rekrytoinut opiskelijoita haukkumaan verkossa HTC:n puhelimia. Samsung myönsi toimineensa näin ja pahoitteli tapahtunutta.
HTC:n Pohjois-Aasian johtaja Jack Tong kertoi Focus Taiwanille esimerkin miten Samsung on käyttänyt hyväksi asemaansa komponenttivalmistajana HTC:n puhelinmyynnin hidastamiseksi. Tongin mukaan HTC toi markkinoille vuonna 2010 Samsungin AMOLED-näyttöä käyttävän Desire-puhelimen. Kun tuotteen myynti lähti vetämään, alkoi Samsung rajoittaa AMOLED-näyttöjen myyntiä HTC:lle. Tämän takia HTC joutui suunnittelemaan puhelimen uudelleen.
Komponenttipula vaivaa HTC:tä nykyäänkin, mikä näkyy käytännössä HTC Onen saatavuudesta. Samsungia ei ole kuitenkaan syytetty tästä. Apple on jo parin vuoden ajan ottanut etäisyyttä Samsungiin ja siirtynyt muiden valmistajien komponentteihin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung HTC HTC Desire
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.