Windows Phonen osuus kasvaa tärkeillä Yhdysvaltain markkinoilla

Teemu Laitila
3. kesäkuuta, 2013 16:29

Microsoftin ja Nokian ponnistelut Windows Phone -laitteiden saamiseksi kuluttajien taskuihin vaikuttaisivat tuottavan tulosta, sillä sen osuus myynnistä Yhdysvaltain puhelinmarkkinoilla on noussut 5,6 prosenttiin, kun helmikuussa luku oli 4,1 prosenttia.
Kantar Worldpanelin lukujen mukaan Android on edelleen selvästi yleisin älypuhelinkäyttöjärjestelmä 51,7 prosentin markkinaosuudellaan, joka on pysytellyt kohtalaisen vakaana jo viime vuodesta alkaen. Toisena tulee Applen iOS, jonka osuus on tuoreimmissa tilastoissa merkitty 41,4 prosenttiin. Windows Phonen nousu vaikuttaisi kuitenkin tapahtuneen ainakin osittain Applen kustannuksella, sillä yhtiön osuus on nyt 2,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin helmikuussa loppunen kolmen kuukauden mittausjakson päätyttyä, mihin saattaa vaikuttaa jo syksyksi odotettu iPhone-päivitys.


Windows Phonen jälkeen jäivät BlackBerry ja Nokian vanha Symbian, jotka saavuttivat 0,7 prosentin ja 0,3 prosentin osuuden myynnistä.
Kantarin mukaan Windows Phonen suosio suurta etenkin ensimmäistä älypuhelintaan ostavien keskuudessa. Tutkimukseen haastatelluista Windows Phonen ostajista 42 prosenttia oli käyttänyt ennen peruspuhelimia kun vastaava luku iOS:n kohdalla on 31 prosenttia.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.