HTC:n johtajakato jatkuu, taas lähti yksi

Teemu Laitila
4. kesäkuuta, 2013 15:50

HTC menetti taas yhden johtoportaansa jäsenistä, kun Chief Operating Officer Matthew Costello jätti yhtiön, kertoo Bloomberg. Costello jatkaa kuitenkin yhtiön neuvonantajana.
HTC on menettänyt ainakin neljä vanhempaa johtajaa parin vuoden aikana. Yhtiön ovat aiemmin jättäneet talousjohtaja sekä muotoilu ja markkinointijohtajat. Vielä suurempi kato on käynyt HTC:n Yhdysvaltain osastolla, josta on lyhyen ajan sisällä irtisanoutunut ainakin viisi johtavassa asemassa ollutta henkilöä.
Vielä muutama vuosi sitten erittäin suosittu HTC on painiskellut vaikeuksissa ja yhtiön tulos putosi 98 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. HTC:n tunnelin päässä pilkahtelee kuitenkin pientä valoa, sillä yhtiö ilmoitti tänään toukokuun liikevaihtonsa noussee korkeimmalle yhteentoista kuukauteen. Noususta on kiittäminen positiivisia arvioita saanutta HTC One -puhelinta, jota HTC on epävirallisten tietojen mukaan myynyt jonkin verran yli viisi miljoonaa kappaletta. Positiivista virettä yritetään Bloombergin mukaan jatkaa uuden laadunvalvontaan keskittyvän osaston perustamisella.
Onen menestystä on pidetty ratkaisevana HTC:n kannalta. Yhtiön toimitusjohtaja ja yksi perustajista Peter Chou on luvannut jättää tehtävänsä, jos One ei käy kaupaksi.

Lue myös nämä
Tägit
HTC HTC One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.