Intel puskee älypuhelimiin uusilla Merrifield-piireillä - vasta ensi vuonna

Teemu Laitila
4. kesäkuuta, 2013 13:21

Intel piti tänään Computex-messuilla oman keynote-puheensa, jossa käsiteltiin pikaisesti myös yhtiön suunnitelmia älypuhelinmarkkinoiden valtaamiseksi.
Pääosassa Intelin puhelinsuunnitelmissa on uusi Merrifield-niminen Atom-siru. Merrifield on nykyisen vain muutamiin puhelimiin päätyneen Medfieldin seuraaja. Se perustuu uuteen Silvermont-arkkitehtuuriin, joka on ensimmäinen uusi Atom-arkkitehtuuri pitkään aikaan. Intel oli kuitenkin vielä vaitonainen uuden piirin ominaisuuksista.
Merrifield-piirien luvataan keskittyvän samaan kuin kaikki Intelin viimeaikaiset prosessoripäivitykset. Se kasvattaa suorituskykyä, mutta samalla pyrkii vähentämään tehonkulutusta kilpaillakseen paremmin kasvavilla mobiilimarkkinoilla. Merrifield-piiri tulee sisältämään myös "sensorikeskittimen" (sensory hub), jonka ominaisuuksia voidaan hyödyntää palveluiden personoinnissa ja datan, itse laitteen sekä käyttäjän yksityisyyden suojaamisessa, mikä voisi viitata esimerkiksi sormenjälkitunnistimien käyttöön.
Intel vihjaisi Computexissa myös omasta LTE-piiristään, jonka yhtiö väittää olevan yksi maailman pienempiä ja vähävirtaisimpia useaa taajuutta tukevista LTE-piireistä.
Merrifield-laitteita tullaan Intelin mukaan näkemään livenä ensimmäistä kertaa ensi vuoden Mobile World Congress -messuilla.

Lue myös nämä
Tägit
LTE Intel Atom Computex 2013 Merrifield
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.