Samsung voitti: iPhone- ja iPad-malleja uhkaa maahantuontikielto Yhdysvalloissa

Manu Pitkänen
5. kesäkuuta, 2013 17:09

Samsung on saanut tärkeän voiton sen ja Applen välisessä patenttisodassa. Yhdysvaltain Kansainvälisen kauppakomission (ITC) tuore päätös estää tiettyjen iPhone-puhelinmallien ja iPad-taulutietokonemallien maahantuonnin.
ITC:n mukaan osa Applen AT&T:n verkkoon suunnittelemista laitteista rikkovat Samsungin langattomaan viestintään liittyviä patentteja. Maahantuontikielto koskee esimerkiksi iPhone 4:ää, iPhone 3GS:ää, iPadiä (3G-versio), iPad 2:ta (3G-versio) ja iPad 3:a. Uudemmat laitteet, kuten iPhone 5 ja iPad 4, ovat kiellon ulkopuolella.
Apple kertoi valittavansa päätöksestä ja ihmettelevänsä Samsungin taktiikkaa. Korealaisyhtiö vaatii Applen tuotteille maahantuontikieltoa Yhdysvaltoihin, vaikka se on todennut Euroopassa käydyissä patenttioikeudenkäynneissä, että tällaiset kiellot ovat vastoin kuluttajien etuja. Applen mukaan Samsung on luvannut lisensoida reiluilla ehdoilla maahantuontikiellon tuonneita patentteja kenelle tahansa. Applen mukaan päätöksellä ei ole toistaiseksi vaikutusta sen tuotteiden saatavuuteen.
Samsungin mukaan ITC:n päätös osoittaa, että Apple on siipeillyt sen teknologisilla innovaatioilla.
Päätös tuli mielenkiintoiseen aikaan, sillä Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti samoihin aikoihin toimista, joiden avulla taistellaan niin sanottuja patenttitrolleja vastaan. Toimien yhtenä tavoitteena on saada riidat ratkaistua enenevissä määrin ITC:n ulkopuolella.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung iPad 2 iPad 3 Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.