Maailman suurin teleoperaattori esitteli kilpailijan Skypelle: Jego

Manu Pitkänen
6. kesäkuuta, 2013 11:43

China Mobile International aikoo haastaa Microsoftin omistaman Skype-verkkopuhelupalvelun Jego-nimisellä VoIP- ja viestisovelluksella. Palvelu on suunnattu ensisijaisesti Kiinan ulkopuolisille markkinoille. China Mobile International on maailman suurimman teleoperaattorin, China Mobilen, tytäryhtiö.
Jegolla voi lähettää viestejä ja soittaa ilmaisia puheluja netin yli toiselle Jego-käyttäjälle. Videopuhelut onnistuvat myös iOS- ja Android-laitteilla toimivalla palvelulla. Lanka- ja matkapuhelimiin soittamisesta Jegolla veloitetaan Skypen tavoin minuuttiveloitteinen hinta. Yhdistämismaksua Jegossa ei veloiteta, toisin kuin Skypessä.
Tarjolla on myös puhepaketteja. China Mobile tavoittelee Jegolla alkuvaiheessa ulkomailla asuvia ihmisiä, joilla on tuttuja Kiinassa. Pidemmän aikavälin tavoitteena on kuitenkin saada kaikki muutkin Jegon käyttäjiksi. Kiinalaiset eivät voi soittaa Jegolla kiinalaiseen lanka- tai matkapuhelimeen.
China Mobilella on Kiinassa yli 700 miljoonaa asiakasta ja mahdollisuudet kasvaa yhtiön kotimaassa alkavat käydä vähiin. Kasvua haetaan nyt ulkomailta ja Jegolla on tässä keskeinen asema.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Skype China Mobile Jego
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.