Windows Phone on nousussa, mutta onko se Suomen suurin?

Teemu Laitila
7. kesäkuuta, 2013 17:31

Windows Phone on kasvanut yllättäen Suomen suosituimmaksi älypuhelinkäyttöjärjestelmäksi, jos luottaa suomalaisen Marketvision lukuihin. Marketvision mukaan yli kolmannes myydyistä puhelimista perustuisi Windows Phone -järjestelmään.
Yhtiö ei kerro tarkemmin, mihin tilastot perustuvat, mutta se laskee Windows Phonen osuudeksi tammi-toukokuu ajanjaksolla 35 prosenttia myydyistä älypuhelimista. Seuraavaksi suurin olisi Android 33 prosentin osuudella ja kolmantena saapuu Applen iOS 30 prosentin siivulla kokonaismyynnistä.
Luvut vaikuttaisivat kuitenkin olevan ristiriidassa IDC:n toukokuun lopulla julkaisemien tilastojen kanssa. IDC:n mukaan Samsungin osuus Suomen älypuhelinmyynnistä olisi alkuvuodesta ollut noin 39 prosenttia, kun Nokialle tilastot näyttävät suunnilleen 23 prosentin lukua. IDC:n käyrä kertoo Samsungin ohittaneen Nokian älypuhelimissa jo viime vuoden kolmannella neljänneksellä. Tarkemmin osuuksien kehitystä voi tarkastella Digitodayn toukokuisesta uutisesta.
Marketvision mukaan Windows Phonen myyntiä on vauhdittanut erityisesti Nokian Lumia-sarja, mikä vaikuttaa uskottavalta. Nokian osuus Windows Phone -myynnistä on maailmanlaajuisesti merkittävä (79 prosenttia globaalisti IDC:n mukaan) ja todennäköisesti Suomessa vielä merkittävämpi. Jos oletetaan, että IDC:n mittaamat voimasuhteet valmistajien kesken älypuhelinmarkkinoilla eivät ole muuttuneet radikaalisti maaliskuun lopun jälkeen, mutta Windows Phone olisi Androidia suositumpi, se tarkoittaisi myös Samsungin myyvän huomattavia määriä Windows Phone -laitteita, mikä taas vaikuttaa vähemmän uskottavalta.
Emme tavoittaneet Marketvision edustajaa kommentoimaan lukuja tarkemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung Android iOS Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.