Apple uudisti odotetusti iOS:n ulkonäön

Manu Pitkänen
10. kesäkuuta, 2013 21:30

Applen kenties kaikkein odotetuinta antia oli uuden iOS 7 -käyttöjärjestelmän esittely. Kevään huhut täysin uudesta käyttöliittymästä pitivät paikkansa.
Käyttöjärjestelmän ulkonäkö on uudistettu täysin ja skeuomorfismin tilalle on tullut tasomaisempi ja hillitty design, jota on täydennetty läpinäkyvillä tehosteilla. Lisäksi esimerkiksi kotinäkymä reagoi laitteen liikkeeseen – kallistamalla puhelinta pystyy näkemään ikonien takana olevan taustakuvan yksityiskohtia. Uuden ulkonäön lisäksi iOS 7 sisältää uusia ominaisuuksia.
Näihin uusiin ominaisuuksiin kuuluu laajennettu moniajotuki sekä kuvien ja videoiden jakamista helpottava AirDrop. Omien kuvien hallintaa on yksinkertaistettu automatisoidun kategorisoinnin avulla. Siri on saanut uuden käyttöliittymän lisäksi uudet äänet (mahdollisuus miehelle ja naiselle, eri kielillä erilaiset äänet).
Apple esitteli samalla myös iTunes Radion, joka on huhu-uutisista tuttu iRadio. Se on mainosrahoitettu palvelu, jonka kautta voi kuunnella musiikkia ilman vaivaa etsiä seuraavaa kappaletta. Applen mukaan kyse on yksi parhaimmista musiikin löytämiseen tarkoitetuista palveluista. Jos soitettavan kappaleen haluaa itselleen, sen voi ostaa suoraan iTunesista. ITunes Matchin käyttäjille palvelun käyttö on mainoksista vapaata.




Lue myös nämä
Tägit
Apple WWDC iOS 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.