WSJ: iOS:n ulkonäkö uudistuu – kaksi versiota?

Manu Pitkänen
10. kesäkuuta, 2013 10:14

Applen WWDC-kehittäjätapahtuma polkaistaan tänään käyntiin. Tapahtumassa esitellään uudet yhtiön molemmista käyttöjärjestelmistä, iOS 7 ja OS X 10.9. Wall Street Journal on kuulut omilta lähteiltään tarkempia yksityiskohtia tapahtuman annista.
WSJ vahvistaa aiemmin huhutut tiedot iOS:n ulkonäön kattavasta uusimisesta. Mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä ei ole uusiutunut ulkonäön puolesta juurikaan sen esittelemisen jälkeen. Apple on itsekin tiedostanut sen olevan vanhentunut ja samat asiat eivät enää päde kuin iPhonen julkaisun aikoihin. Käyttöjärjestelmän ulkonäöstä haluttiin tehdä sellainen, että ihmiset oppivat käyttämään uutta laitetta mahdollisimman vaivattomasti. Nykyään ihmiset ovat jo oppineet puhelimen salat, joten vanhoista skeuomorfisista elementeistä voidaan luopua.
9to5mac-sivusto, joka on pitkin kevättä vuotanut tulevan iOS:n ominaisuuksia, on paljastanut oman näkemyksen miltä iOS 7:n vakiosovellusten ikonit näyttävät. Kuvat ovat mockuppeja, eli ne eivät ole Applen suunnittelemia, vaan 9to5mac-sivuston graafikon. Sivuston Seith Weintraub kertoo kuitenkin päässeen näkemään iOS 7:n beta-version ja ikonit on tehty hänen näkemänsä perusteella. Kuvien pitäisi siis antaa osviittaa mitä "aiempaa tasomainen design" käytännössä tarkoittaa.


Sivusto kertoo, että monesta sovelluksesta on olemassa sekä mustan- että valkoisenpuhuva versio. Kahden version funktiota ei vielä tiedetä, mutta yksi mahdollisuus on, että puhelin vaihtaa värimaailmaa ympäristön valoisuuden perusteella. Yhtä hyvin voi olla, että valkoisessa iPhonessa on vaalea värimaailma ja mustassa iPhonessa tumma värimaailma tai sitten Apple vain haluaa tarjota käyttäjille useamman vaihtoehdon.
IOS sisältää WSJ:n mukaan myös uusia tapoja jakaa kuvia sekä videoita muiden iPhone-käyttäjien kesken. Apple aikoo esitellä uuden suoratoistopalvelun, uusia kannettavia sekä uuden version OS X:stä. Uusi iPhone nähdään näillä näkymin syksyllä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS WWDC Jony Ive iOS 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.