Digitimes: Puhelinvalmistajien kiinnostus Windows Phone 8:aa kohtaan kaikonnut

Manu Pitkänen
11. kesäkuuta, 2013 14:25

Puhelinvalmistajien kiinnostus Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää kohti on kaikonnut, kirjoittaa Digitimes enemmän tai vähemmän luotettaviin lähteisiin perustuen.
Merkkinä kiinnostuksen vähenemisenä verkkolehti antaa sen, ettei HTC, Huawei tai Samsung ole tuonut markkinoille WP8-puhelimia ensimmäistä aaltoa enempää.
Samsung aikoo kuitenkin järjestää 20. kesäkuuta Lontoossa Galaxy- ja Ativ-aiheisen tapahtuman, jonka ohjelmaan voi periaatteessa kuulua uuden Windows Phone -puhelimen julkistus. Samsungia ei olla kuitenkaan pidetty WP-ekosysteemin kannalta erityisen sitoutuneena yhteistyökumppanina ja kesän Ativ-uutiset saattavat tulla tablet- ja tietokonerintamalta. Verkossa on myös liikkunut evleaksin vuotama kuva puhelimesta, jonka on sanottu olevan Ascend W2.
Digitimes kertoo myös, että Acer, Asus ja ZTE suunnittelivat aluksi Windows Phone 8 -pohjaisten puhelimien tuomista markkinoille. Kukin on sittemmin ottanut takapakkia suunnitelmien kanssa. Yhtenä syynä on ollut verkkolehden lähteiden mukaan Microsoftin haluttomuus tinkiä käyttöjärjestelmästä perittävästä lisenssimaksusta. Toinen syy on se, että aasialaisvalmistajat eivät näe WP8:ssa mahdollisuutta erottautua muista ominaisuuksien avulla, minkä takia niiden on vaikea kilpailla Nokiaa vastaan.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.