Näin iOS 7:n kritisoidut ikonit saivat alkunsa

Manu Pitkänen
13. kesäkuuta, 2013 15:51

Applen maanantaina paljastaman iOS 7 -käyttöjärjestelmän sovellusten ikonit suunniteltiin hyvin pitkälle yhtiön markkinointi- ja viestintäosastolla, kertoo The Next Web -verkkosivusto. Käyttöjärjestelmän design-tiimit lähtivät markkinointiosaston töiden perusteella työstämään sovellusten ulkoasuja.
Sovellusten ikonit ovat kenties kaikista kritisoiduin osa iOS 7:n ulkoasu-uudistusta. Niitä on pidetty epäyhtenäisinä ja irrallisina. Game Centerin ikoni on heijastusten avulla saatu muita kolmiulotteisemmaksi, Newsstandin ikoni on vuorostaan "tupattu täyteen" ja liukuväreissäkin on poikkeamia (Safari ja Mail).
Epäyhtenevyys johtunee siitä, että ulkoasua on uudistettu eri osastoissa. Osastot ovat jakaantuneet design-ryhmiin, joiden sisällä on ollut kilpailevia vaihtoehtoja. Kommunikointi ryhmien välillä on saattanut jäädä vähäiseksi. Keväällä huhuttiin, että Apple olisi varjellut erityisen tiukasti uuden käyttöjärjestelmän ulkoasua.
Käyttöjärjestelmä on kuitenkin vasta beta-vaiheessa ja isojakin muutoksia voi olla tulossa. The Next Webin mukaan iOS 7:n julkistuksen yhteydessä näytettiin jo silloin vanhentuneita ohjelmaversioita. Betasta saatua palautetta aiotaan varmasti käyttää apuna käyttöliittymän jatkokehittämisessä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS iPad 3 Apple iPad iPad 4 iOS 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.