Reuters: Apple harkitsee iPhonen kasvattamista

Manu Pitkänen
13. kesäkuuta, 2013 10:24

Apple suunnittelee aiempaa edullisemman iPhone-puhelimen julkaisua viidessä tai kuudessa eri värissä, kertoo Reuters. Uutistoimisto kertoo samalla, että Apple harkitsee tällä hetkellä myös 4,7- ja 5,7-tuumaisten puhelimien julkaisua ensi vuonna.
Samsungin ja muiden Android-valmistajien markkinoille tuomien isojen puhelimien ja puhlettien herättämä kiinnostus on saanut Applenkin harkitsemaan uudelleen näkemystään isoista näytöistä. Apple pitäytyi iPhonessa pitkään 3,5-tuumaisessa näytössä, mutta se rikkoi perinteet viime vuonna esittelemällä pidemmällä näytöllä (4,0 tuumaa) varustetun iPhone 5:n. Yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook on kuitenkin todennut isojen näyttöjen heikentävän kuvanlaatua ja lisäävän virrankulutusta, minkä takia yhtiö ei ole ollut kiinnostunut niistä.
Apple ei ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä 4,7- ja 5,7-tuumaisista puhelimista. Applen toimitusketjuun kuuluvan lähteen mukaan yhtiöllä on ollut tapana muuttaa suunnitelmia aivan viime hetkellä.
Reuters kertoi edullisen iPhonen hinnan asettuvan 99 dollariin – tämä on ilmeisesti operaattoreiden tukema hinta. Apple myy tällä hetkellä iPhone 4S:ää samalla hinnalla. Yhtiö harkitsee edullisen puhelimen tuomista markkinoille viidessä tai kuudessa eri värissä ja muovisilla kuorilla. Yhtiö esitteli viime vuonna useissa eri väreissä myytävät iPod-musiikkisoittimet. Edullinen iPhone yritetään saada myyntiin tänä vuonna iPhone 5S:n kanssa.
Apple on tähän asti edennyt hyvin yksinkertaistetulla puhelinmallistolla. Tarjolle on tuotu joka vuosi yksi uusi puhelin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung iOS 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.