Nyt voit soittaa ilmaiseksi Facebook-kavereille iPhonella ja Androidilla

Teemu Laitila
14. kesäkuuta, 2013 11:43

Facebook-käyttäjien väliset puhelut toimivat nyt myös suomalaiskäyttäjien älypuhelimissa. Facebook-puhelut onnistuvat Facebook-sovelluksella ja Facebookin viestittelyyn tarkoitetulla Messenger-sovelluksella.
Facebookin nettisivujen kautta on jo pitkään voinut soittaa puheluita videolla ja ilman, mutta VoIP-puheluiden saapuminen mobiililaitteisiin tekee Facebookista suoran kilpailijan esimerkiksi Microsoftin Skypelle ja nopeasti suosiota keränneelle Viberille.
Puheluita käyttääkseen on ainakin Android-käyttäjien asennettava Facebook-sovelluksen tuorein versio. Raporttien mukana iOS-laitteilla päivittäminen ei välttämättä ole tarpeellista. Soittaminen ei ole erityisen hyvin näkyvillä sovelluksessa, vaan puheluihin pääsee käsiksi klikkaamalla keskustelunäkymän yläreunassa olevaa i-kirjainta. Sen takaa paljastuu valikko, jossa on myös "Ilmainen puhelu".
Puheluiden soittaminen onnistuu Android-puhelimilla ja tableteilla kuten myös iPhonella ja iPadilla.
VoIP-puheluiden tulo myös Facebookin mobiilisovellukseen on operaattoreiden kannalta huono uutinen. Tähän saakka nettipuheluiden suosiota on rajoittanut se, että käyttäjät jakautuvat useaan eri palveluun eivätkä kaikki ole vaivautuneet asentamaan Skypea tai vastaavaa sovellusta. Facebook kuulunee kuitenkin lähes kaikkien älypuhelinkäyttäjien perusvalikoimaan eli Facebook-puhelulla tavoittaa todennäköisesti huomattavasti laajemman osan kaveripiiristä kuin aiemmilla ratkaisuilla.

Lue myös nämä
Tägit
VoIP Facebook Facebook Messenger
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.