Huawei olisi valmis ostamaan Nokian – mutta onko se myytävänä?

Manu Pitkänen
18. kesäkuuta, 2013 21:05

Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja Huawei on kertonut julkisesti, että se olisi valmis ostamaan Nokian. Yhtiön kuluttajatoiminnoista vastaava Richard Yu kertoi Huawein olevan valmis tämäntyyppiseen yritysostoon. Kysymys on vain siitä, että haluaako Nokia myydä itsensä.
Älypuhelinmarkkinoille on ollut tunkua joka suunnasta ja on edelleen. Uusimpina kokeilijoina ovat Jolla ja HTC:n johtajien muodostama Kazam, mutta aiemmin myös esimerkiksi Dell ja HP ovat kokeilleet siipiään älypuhelimissa. Yu näkee tästä huolimatta markkinoiden konsolidoituvan ja jäljelle jäävän kolme tai neljä suurta toimijaa. Huawei haluaa olla yksi näistä suurista ja kaikesta päätellen se on valmis saavuttamaan tämän aseman tarvittaessa vaikka isojen yritysostojen kautta.
Yu näkee Nokian ja Huawein yhdistymisessä synergiaetuja. Financial Timesin uutisessa näitä etuja ei mainita, mutta molemmat yhtiöt valmistavat älypuhelimia ja verkkoratkaisuja.
Nokian käyttämässä Windows Phonessa Yu näkee heikkouksia. Se ei ole saavuttanut merkittäviä markkinaosuuksia, minkä takia sen tulevaisuus näyttää epävarmalta. Pieni markkinaosuus yhdistettynä Microsoftin perimiin lisenssimaksuihin on Yun mukaan huono yhdistelmä. Android on ilmainen ja siksi houkuttelevampi.
Puhelinvertailu.com uutisoi viime viikolla Digitimesin lähteisiin viitaten, että Windows Phone 8 on menettänyt kiinnostavuutta puhelinvalmistajien silmissä juuri korkeiden lisenssimaksujen takia.
Huawei oli IDC:n mukaan tammi-maaliskuussa maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja.
Viime aikoina julkisuudessa on liikkunut tietoja, että Siemens etsii ostajaa sen ja Nokian yhteisesti omistamalle Nokia Siemens Networksille.
Päivitys. Huawei on pyörtänyt sanansa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Huawei Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.