Viritä älypuhelin juhannuskuntoon näillä sovelluksilla

Manu Pitkänen
21. kesäkuuta, 2013 12:17

Suomalaiset ovat jo varmasti varustautuneet hyvin juhannukseen hankkimalla tukevan määrän syömistä ja juomista. Valmistautumista ei kannata jättää siihen, vaan oma älypuhelinkin kannattaa virittää juhannuskuntoon. Puhelinvertailu auttaa omalta osaltaan puhelimen virittämistä luettelemalla muutamia sovelluksia, joista voi olla seuraavien päivien aikana hyötyä.

Liikenteessä ja vesillä


Liikenteessä on nyt meneillään yksi vuoden vilkkaimmista ajoista, joten oman matkan sujuvoittamiseksi on hyvä tietää missä päin maakuntaa on tapahtunut onnettomuuksia ja missä on meneillään tietöitä. Tilannehuone (Android), Ensitiedote (iOS) ja Hälytyskeskus (Windows Phone) kertovat missä ja millaisia onnettomuuksia Suomessa on tapahtunut. Tietoa tienpäällä oleville tarjoaa myös joukkoistuksen periaatteella toimiva Waze (Android, iOS), jonka kautta voi ilmoittaa muille onnettomuuksista ja ruuhkista. Sovellus kertoo myös lähialueen edullisimmat bensa-asemat. Bensa-asemien hintoja voi tarkkailla myös Polttoaine-sovelluksen avulla (Android, Windows Phone). Tietöistä saa tietoa Karttakeskuksen Tietyökartta Suomi 2013 -sovelluksen avulla (0,99 €, Android).
Veden äärellä juhannusta viettäville on tarjolla Levävahti (Android, iOS) ja If Ankkuri -sovellus (Android, iOS).
Taksin tilaamista voi kokeilla Taksi Finland -sovelluksella (Android, iOS, Windows Phone), jonka luvataan tuovan taksin luoksesi vaikket tiedä missä olet. Sovelluksesta löytyy paikallisen taksiaseman puhelinnumero, joten voit myös rimpauttaa itsellesi pirssin (paikkakunnat). Tekstiviestitilaus toimii seuraavilla paikkakunnilla: Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa) ja Oulun alue (Oulu, Haukipudas, Kiiminki, Kempele, Oulunsalo, Liminka, Lumijoki, Yli-Ii).

Sää


Säätietoja tarjoaa Forecan (Android, iOS, Windows Phone) ja Ilmatieteen laitoksen (Android, iOS, Windows Phone) sovellukset. Windows Phonen ja iPhonen käyttäjät voivat vertailla Forecan ja Ilmatieteen laitoksen ennusteita IS Supersää -sovelluksen avulla (Windows Phone, iOS).
Ellei perinteisten ennustelaitosten tarjoamat säätiedot miellytä, niin korvaajaa voi hakea joukkoistetuista sääpalveluista. Tällaisia ovat esimerkiksi Wezzoo (sovellus vain iOS:lle, selain-versio) ja Weddar (Android, iOS).

Musiikki


Juhannus ei ole mitään ilman harmonikkamusiikkia. Sovelluskaupoista löytyy runsaasti valinnanvaraa hakusanalla "Accordion".

Alkoholin käyttö


Jotkut suomalaiset tykkäävät nauttia alkoholia juhannuksena. Käyttöä voi seurata OttoMitan (Android, iOS, Windows Phone) avulla. Sovellus kertoo muun muassa humalatilasi ja arvion koska olet selvänä. Sovellus ei kerro koska olet ajokunnossa!
Vauhdikkaan illan jälkeisen aamun värinätiloihin löytyy Windows Phonelle Hangover Helper -sovellus, jonka avulla saat selville missä olet ja mitä olet illan aikana kuvaillut. Sovelluksen avulla voi myös lähettää vanhemmille tai tyttö-/poikaystävälle viestin miksei tullut yöllä kotiin.

Kadonneen puhelimen etsiminen


Puhelimen katoamiseen kannattaa aina varautua, etenkin juhannuksena. Windows Phone -puhelimille on tarjolla paikannuspalvelu, jonka käyttöön tarkoitetut ohjeet löytyvät täältä. Apple iPhonen käyttäjille on tarjolla Etsi iPhoneni -ominaisuus. Android-valmistajillakin on omat puhelimen etsimiseen tarkoitetut palvelut, esimerkiksi Samsungilla.
Tarjolla on myös kolmannen osapuolen luomia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Prey (Android, iOS).

Muuta


Tässä ei ollut varmastikaan kaikkia juhannukseen sopivia sovelluksia, eivätkä jutussa mainitut sovellukset välttämättä ole sinun mieleen. Kerro kommenteissa jos tiedät jotain parempi ohjelmia.
Hauskaa juhannusta!

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Android sovellus Samsung Galaxy -sarja Windows Phone Nokia Lumia sovelluskauppa Google Play mobiilisovellukset Juhannus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.