Sony virallisti Xperia Z Ultran - 6,44-tuuman näyttö ja 2,2 GHz Snapdragon 800

Valtteri Ahonen
25. kesäkuuta, 2013 12:57

Sony on julkaissut uusia laitteita, muun muassa SmartWatch 2 -älykellon. Toinen julkaisu on huhuttu Xperia Z Ultra -puhelin, joka 6,44" näyttönsä puolesta nousee miltei tablettien kokoluokkaan.
Suuri näyttö on 1080p-tarkkuuksinen ja koko puhelin on IP58-sertifioitu, mikä tarkoittaa että se on vedenkestävä ja samalla pölytiivis. Puhelimen mainostetaan olevan maailman ohuin ja suurin Full HD -näytöllä varustettu älypuhelin.
Näyttöön on käytetty Sonyn omaa Triluminos-tekniikkaa, joka on suunniteltu parantamaan värien toistumista. Samoin Sonyn televisioista tuttu X-Reality-tekniikkaa parantaa kuvanlaatua ja esimerkiksi videoiden terävyyttä. Näytön kerrotaan myös olevan superherkkä, minkä vuoksi sitä voi käyttää millä tahansa osoittimella, vaikkapa lyijykynällä.


Puhelimen sisään ahdettu huipputehokas, neliytiminen 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 -suoritin tarjoaa nopeaa laskentaa ja 4G-yhteydet. Virtaa tarjoilee 3000 mAh akku ja tallennustilaa on tyrkyllä 16 GB, josta käyttöjärjestelmä sovelluksineen vie noin 5 GB. Android-laitteille tyypilliseen tapaan microSD-korttipaikka on itsestäänselvyys. Käyttöjärjestelmänä toimii julkaisuhetkellä Android 4.2 ja laitteen on tarkoitus saapua kauppoihin syksyllä, vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony Xperia Z Ultra
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.