Suuret yhtiöt siirtävät katseensa kehittyville markkinoille - Intia on jo maailman kolmanneksi suurin älypuhelinmarkkina

Valtteri Ahonen
27. kesäkuuta, 2013 10:24

Strategy Analyticsin tietojen mukaan Intia on ohittanut Japanin maailman kolmanneksi suurimpana älypuhelinmarkkinana, kirjoittaa TechCrunch.
Yhdysvallat ja Kiina ovat kaksi suurinta, tämä ei liene yllätys. Jonkin verran yllättävää on kuitenkin Intian nousu - hyvin jakautunut valtio on nyt ohittanut teknologiamaana pidetyn Japanin älypuhelinmarkkinoiden koossa. Kasvusta pääsevät nauttimaan niin Samsung, Apple kuin paikallinen Micromaxkin (Android-valmistaja). Monet paikalliset älypuhelintoimijat nauttivat tällä hetkellä satojen prosenttien kasvusta.
Intian markkinat kasvavat tällä hetkellä noin neljä kertaa nopeammin kuin markkinat keskimäärin. Kasvua tapahtuu vuositasolla (Year on Year) tällä hetkellä lähes 170 prosenttia. Samaan aikaan viime vuonna verrattuna Kiina kasvaa noin 90 prosentin vauhdilla, ja esimerkiksi Yhdysvallat 19 %.
Maan kasvua vauhdittavat kehittynyt jakeluverkosto, suuri populaatio ja vaurastuva keskiluokka, sekä suurten yhtiöiden painopisteen siirtyminen kehittyville markkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
Intia kehittyvät markkinat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.