BlackBerryn älypuhelintoimitukset kasvoivat 6,8 miljoonaan

Manu Pitkänen
28. kesäkuuta, 2013 15:08

Aiemmin RIMinä tunnettu kanadalainen matkapuhelinvalmistaja BlackBerry toimitti kesäkuun ensimmäisenä päivänä päättyneellä kvartaalilla yhteensä 6,8 miljoonaa älypuhelinta. Edellisellä kvartaalilla puhelintoimitukset ylsivät kuuteen miljoonaan ja vuosi sitten maalis-kesäkuun toimitukset olivat 7,8 miljoonaa älypuhelinta.
Tammikuun lopulla uudet BlackBerry Z10- ja Q10-älypuhelimet esitellyt yhtiö täydensi BB10-alustan laitevalikoimaa toukokuussa Q5-mallilla. Raportoitu Q1/2014-tulos on ensimmäinen osavuositulosjulkistus, jossa BlackBerry Z10 -älypuhelinta on myyty koko kvartaalin ajan Britanniassa ja Kanadassa (Yhdysvalloissa maaliskuun lopusta alkaen). Q10-malli on myös ollut saatavilla kvartaalin aikana. Yhdysvalloissa Q10:n myynti alkoi vasta kesäkuussa, joten sen menekki maailman suurimpiin älypuhelinmarkkinoihin kuuluvassa maassa ei näy vielä BlackBerryn osavuosijulkaisussa.
Vaikka BlackBerryn liikevaihto kasvoi 3,1 miljardiin dollariin viime vuoden 2,8 miljardista dollarista ja yhtiö on käynyt läpi säästöohjelmia, muodostui tilivuoden 2014 ensimmäisen kvartaalin tappioksi 84 miljoonaa dollaria.
Tällä hetkellä BlackBerryn lähin kilpailija on Windows Phone -ekosysteemi, joka nousi kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinalustaksi alkuvuonna seitsemällä miljoonalla toimitetulla laitteella (joista 5,6 miljoonaa oli Nokian Lumia-malleja). Älypuhelinmarkkinoiden tilasta saadaan lisää tietoa taas heinäkuussa, jolloin alkaa toisen kvartaalin osavuositulosten julkaisurumba.

Lue myös nämä
Tägit
BlackBerry RIM Windows Phone BlackBerry Z10 Blackberry 10 BlackBerry Q10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.