Sonyn 20 megapikselin kennolla varustettu puhelin esiintyy vuotokuvissa

Manu Pitkänen
2. heinäkuuta, 2013 10:44

Nokia EOS -kamerapuhelin, eli Lumia 1020, on kenties tämän kesän kaikista odotetuin puhelinjulkaisu, mutta Android-valmistajatkin ovat tehneet töitä kamerapuhelinten rintamalla. Samsung esitteli aiemmin Galaxy zoomin ja Sonykin valmistelee omaa 20 megapikselin kennolla varustettua Honami-mallia.
Viime viikolla verkkoon vuoti valokuva, joissa väitettiin esiintyvän Sonyn tuleva Android-kamerapuhelin. Tätä vuotoa seurasi lehdistökuvien ja järjestelmävedoksen vuoto. Järjestelmävedosta ei pystytä Xperia blog -sivuston mukaan varmuudella yhdistämään Honamiin, mutta yhteys on hyvin todennäköinen. Nykyisen tietämyksen mukaan Honamissa on 20 megapikselin (5248 x 3936 pikseliä) ja 1/1,6 tuuman kenno, eli se sijoittuu koossa Nokia N8:n ja 808 Pureview'n väliin. Kameralla voidaan kuvata 4K-videota (4000x2000 pikseliä). Puhelimesta löytyy myös laajavalikoima erilaisia kuvaustiloja.
XDA-developers-sivustolla vaikuttava käyttäjä krabappel2548 on onnistunut porttaamaan Honamin kamerasovelluksen muutamille Sonyn älypuhelimille ja tabletille.
Järjestelmämikropiirinä Honamissa käytetään Qualcommin Snapdragon 800:aa.
Alla olevassa kuvassa Honami on sijoitettu Xperia Ultran ja Xperia ZQ:n (Brasilialainen versio ZL:stä) väliin.


Honamista on julkaistu myös lehdistökuvia.


Uusissa vuotokuvissa näkyy Honamin käyttöliittymää. Lisää kuvia löytyy Xperia blog -sivustolta. Kuvia kamerasovelluksen käyttöliittymästä löytyy Xda-developersin viestiketjusta.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Android Nokia EOS Sony Xperia Honami
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.