Nokia on käynyt Samsungin kanssa huippusalaisia keskusteluja – uhkaavat paljastua

Manu Pitkänen
3. heinäkuuta, 2013 16:54

Matkapuhelinyhtiö Nokia pyytää kalifornialaista oikeutta salaamaan tietyt Applen ja Samsungin välillä käytävän oikeuskäsittelyn dokumentit. Vaikka Nokialla ei ole varsinaista osuutta tapaukseen, pelkää yhtiö tiettyjen luottamuksellisten tietojen pääsyä julkisuuteen ellei dokumentteja salata.
Tiedot ovat niin arkaluontoisia Nokialle, ettei se halua edes paljastaa mihin salattavat asiat liittyvät. Kyse on Nokian ja Samsungin välillä käydyistä keskusteluista, joista tehdyt merkkinnät halutaan pitää visusti piirongin ylälaatikossa. Salauspyynnössä paljastetaan kuitenkin sen verran, että Nokian ja Samsungin välisillä keskusteluilla on tiettyjä yhtymäkohtia Nokian ja Applen vuonna 2011 solmimaan lisenssisopimukseen.
Pyynnöt salattaviksi vaadittujen dokumenttien käytöksi oikeuskäsittelyssä ovat tulleet Samsungilta.
Tapaus herättää tietysti kysymyksiä. Mikä on niin arkaluontainen asia, ettei julkisuuteen voi edes kertoa mihin se liittyy? Asian ilmi tuoneen FOSS Patents -sivuston Florian Mueller arvelee, että Nokia on neuvotellut Samsungin kanssa patenttien myymisestä tai lisensoimisesta. Kaupan kohteena olevista patenteista olisi hyötyä Samsungille Applea vastaan. Yksi mahdollisuus on myös, että yhtiöiden välillä oltaisiin neuvoteltu kauppaa Nokiasta tai sen osista.
Nokian salauspyyntö löytyy FOSS Patents -sivustolta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.