DNA:lta puhelinliittymä, jossa rajattomasti kaikkea

Teemu Laitila
4. heinäkuuta, 2013 13:58

DNA on tänään tuonut myyntiin uuden Rajaton 4G -liittymän, joka nimensä mukaisesti tarjoaa rajattomasti puheluita, tekstiviestejä, multimediaviestejä ja LTE-dataa täydellä nopeudella kiinteään kuukausihintaan.
Yhtiön mukaan uudelle liittymälle katsottiin olevan tarvetta, kun datankäyttö on jopa kaksinkertaistunut useana vuonna peräkkäin. Liittymä on tarkoitettu niille, jotka katsovat puhelimellaan paljon hyvälaatuista videokuvaa ja käyttävät muita paljon dataa siirtäviä palveluita sekä tietenkin puhuvat paljon, DNA:n tiedotteessa kerrotaan.
Datasiirron maksiminopeus on jopa 150 megabittiä sekunnissa, jos vain käytössä oleva laite sitä tukee. DNA:n mukaan tyypillinen vaihteluväli nopeudelle on 20 - 80 megabittiä sekunnissa.
Rajattoman käytön hinta on 34,50 euroa ja avajaistarjouksena liittymä on saatavilla kuuden kuukauden ajaksi 29,70 euron hintaan, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana 34,50 euron kuukausihinnalla.
Uuden liittymän lanseerauksen myötä pelot datasiirron hintojen noususta vaikuttaisivat perusteettomilta. Vaikka altavastaajan asemasta ponnistavan DNA:n uusi liittymä onkin edullinen, ei se lopulta eroa kilpailijoista niin radikaalisti. DNA mainostaa liittymäänsä ainoana "rajattomana" liittymänä, mutta myös muut tarjoavat liittymiä, joiden rajojen puitteissa voi viettää lähes puolet valveillaoloajastaan puhelimessa puhuen ja tekstaten sekä ladaten dataa lähes (verkon) maksiminopeuksilla.
DNA:n kilpailijoista Saunalahti tarjoaa MegaReilu 4G -liittymää tarjouksessa (ei määräaikainen, alennettu hinta voimassa 12kk) 24,90 euron hintaan, johon sisältyy 5000 minuuttia puhetta, 5000 tekstiviestiä sekä 50 megabitin 4G-dataliittymä ilman siirtorajoja. Pelkän 100 megabitin rajoittamattoman dataliittymän puolestaan saa noin 15 eurolla kuussa, mutta samalla sitoutuu 24 kk sopimukseen. Soneralla puolestaan 5000 minuutin puhelut ja 5000 viestiä sekä rajattoman 100 Mbit/s netin sisältävä liittymä maksaa jopa 50 euroa kuussa. Pelkän rajattoman netin saa kahdella kympillä, mutta mukana seuraa 24 kk sopimus.
Edit 5.7.2013 16:15: Korjattu tekstiä sen osalta, että Rajaton 4G -liittymä jatkuu 6 kk sopimuksen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Kiitokset tarkkanäköisille kommentoijille.
Edit 5.7.2013 16:30: Koska DNA:n nettisivujen ja viestimille lähetetyn tiedotteen tiedoissa oli selkeitä eroavaisuuksia, kysyimme asiaa suoraan DNA:lta. DNA:n edustajan mukaan toisin kuin tiedotteessa kerrotaan, Rajaton 4G -liittymän voi irtisanoa myös ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Tekstiä muutettu siltä osin.

Lue myös nämä
Tägit
DNA operaattorit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.