HTC One ei pelastanut - liikevoitto jäi pahasti tavoitteista

Teemu Laitila
5. heinäkuuta, 2013 12:11

HTC on julkaissut vuoden 2013 toisen neljänneksen taloudelliset lukunsa, jotka uudesta lippulaivasta huolimatta jäivät ennusteista.
Verojen jälkeen yhtiön kirstuun kertyi noin 1,25 miljardia Taiwanin dollaria eli 32,3 miljoonaa euroa noin 1,8 miljardin euron liikevaihdosta . HTC:n aiempien raporttien mukaan yhtiön huhtikuussa myyntiin tuoma lippulaiva HTC One on myynyt hyvin ja analyytikot odottivat tuloksen kohoavan reippaasti yli 50 miljoona euron. Viime vuonna samaan aikaan HTC keräsi 191 miljoonan euron liikevoiton.
Vaikka tulos jäi ennusteista, suunta on ollut oikeanlainen. Kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes oli yhtiölle katastrofaalisen huono, kun liikevoitto jäi ainoastaan runsaaseen kahteen miljoonaan euroon.
The Verge huomioi, että yksittäisiä kuukausia tarkastellessa HTC:n tulos näytti hyvältä toukokuun osalta. Toukokuu oli ensimmäinen kuukausi, jolloin HTC One oli tullut laajasti myyntiin ja tulos jäi vain muutamia prosentteja vuoden takaista alemmas. Kesäkuun puolella Samsungin Galaxy S4:n tuoma kilpailu ja julkaisun tuoman näkyvyyden vähentyminen iski takaisin ja myynti laski noin 24 prosenttia toukokuuhun nähden.

Lue myös nämä
Tägit
HTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.