Google päivitti Androidin kartat - mukana uusi ulkoasu ja parempi navigaatio

Teemu Laitila
10. heinäkuuta, 2013 15:31

Google päivittänyt Google Maps -sovelluksen Android-version. Mittava päivitys sisältää muutoksia niin ulkoasuun kuin ominaisuuksiinkin.
Ulkoasussa on siirrytty yhtiön uuden tyylin mukaiseen yksinkertaisempaan esitystapaan, jossa vanhan karttasovelluksen lukuiset pienet nappulat ja sekavat valikot on poistettu selkeyden nimissä. Perustilassaan sovelluksen puhelinversio näyttää vain kartan, hakuruudun, pienen valikkonappulan ja nappulan kartan keskittämiseen omaan sijaintiin. Karttahaku antaa vastauksia Google Now -sovelluksesta muistuttavilla korteilla, joiden välillä voi liikkua sivuttaisilla pyyhkäisyillä. Tableteissa isompaa ruutua hyödynnetään esittämällä useampia hakutuloskortteja kerralla.
Molemmissa versioissa kartan grafiikka on vaihtunut uuden työpöytäversion myötä lanseerattuun selkeämpään värimaailmaan.
Parannuksia on tapahtunut myös navigaatiossa, jossa Google Maps tarjoaa käyttäjälle vaihtoehtoisia reitteja, joita on helppo selata infokorttien avulla. Lisäksi sovellus pyrkii mukautumaan reaaliaikaiseen käyttäjiltä saatuun informaatioon ja esimerkiksi muuttamaan reittiä edessä olevien häiriöiden tapauksessa. Googlen aiemmin ostaman sosiaalisen navigointisovelluksen Wazen tekniikkaa ei kuitenkaan vielä ole integroitu palveluun, The Verge tietää kertoa.


Kartan perustehtäviin liittyvien uudistusten lisäksi Googlen on helpottanut läheisten kohteiden kuten ruokapaikkojen, kahviloiden, baarien, hotellien ja vastaavien löytämistä. Kohteiden arvosteluperusteet on yhtenäistetty käyttämään perinteistä viiden tähden järjestelmää ja kohteita voi suodattaa erilaisilla hakukriteereillä.
Jos uusi Google Maps ei vielä ole päivittynyt omaan laitteeseen, päivitys tapahtunee lähipäivinä. Uuden karttaversion käyttöön vaaditaan vähintään Android 4.0 -versio käyttöjärjestelmästä.
Googlen video esittelee karttojen uusia navigaatio-ominaisuuksia:

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Google Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.