Googlen karttapäivitys tiputti Latituden ja piilotti offline-kartat

Teemu Laitila
10. heinäkuuta, 2013 17:18

Googlen tuore päivitys Maps-karttasovellukseen tarkoittaa uusien ominaisuuksien lisäksi myös vanhojen poistumista. Karttapalveluiden uudistuessa vanhempi Latitude-palvelu kuopataan.
Latitude on tarkoitus lopettaa kokonaan elokuun 9. päivä, jolloin loppuvat kaikki palvelun toiminnot kuten Latituden Google Maps -integraatio, Latitude for iPhone, rajapinta Latitude API sekä myös Latituden oma sivu maps.google.com/latitude. Googlen tukisivujen mukaan määräajan umpeutuessa yhtiö aikoo myös poistaa kaikki Latitude-käyttäjien tiedot kuten kaverilistat.
Google kehottaa nykyisiä Latitude-käyttäjiä hyödyntämään jatkossa Google+ -palvelun vastaavia toimintoja. Latituden kaverilistoja ei kuitenkaan saa mukaansa, mutta oman käyttöhistoriansa voi tallentaa esimerkiksi Googlen Takeout-palvelun avulla.
Toinen päivityksen uhriksi joutunut ominaisuus on Googlen karttojen käyttö ilman nettiyhteyttä. Vaikka uudistuneissa kartoissa offline-käytölle ei enää löydy erillistä painiketta, toimintoa ei ole poistettu kokonaan. Sen sijaan karttojen lataaminen laitteen muistiin onnistuu kirjoittamalla hakukenttään "OK Maps" tai "Okay Maps", mikä tallentaa ruudulla näkyvän alueen myöhempää käyttöä varten. Toiminnon piilottaminen vaikuttaa erikoiselta ratkaisulta, johon syynä saattaa olla Googlen valmistautuminen koko offline-käytön poistamista varten.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.