Elop: Nokian matkapuhelintoimintojen myymiselle ei ole tarvetta

Manu Pitkänen
12. heinäkuuta, 2013 9:37

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kommentoi Wall Street Journalille kesäkuussa vellonneita yhtiön matkapuhelintoimintojen myyntihuhuja. Elopin mukaan hän ei näe tarvetta, eikä edes järkeä, myynnille. Yksikkö saadaan uuteen nousuun kunhan asian eteen jaksetaan tehdä töitä.
Elop kommentoi huhuja yleisellä tasolla, eikä ottanut kantaa väitteisiin Microsoftin kanssa käydyistä keskusteluista. Wall Street Journalin mukaan Nokia ja Microsoft neuvottelivat puhelintoimintojen omistuksen vaihdosta aina kesäkuulle asti. Keskustelut kariutuivat hintaan ja yksikön tulevaisuuden näkymiin, joita Microsoft ei ilmeisesti pitänyt tarpeeksi ruusuisina. Soppaa hämmensi Huawein johtajan puheet Nokian oston järkevyydestä.
Ylelle Elop kommentoi, että Nokialle on tärkeää saavuttaa kymmenen prosentin markkinaosuus jonka jälkeen kasvu kohti 15 ja 20 prosentin lukemia käy helpommin. Elop ei odota juuri esitellystä Lumia 1020:sta massahittiä, mutta se on tärkeä tuote ekosysteemiin liittyvien mielikuvien luonnin kannalta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.