Kuollut kiinalaisnainen saattoi käyttää piraattilaturia – iPhone käynnistyy edelleen

Manu Pitkänen
16. heinäkuuta, 2013 20:47

Puhelinvertailu uutisoi eilen nuoren kiinalaisnaisen kuolemantapauksesta, joka sattui tämän vastattua latauksessa olleeseen iPhone-puhelimeen. Tapauksen tutkinta on edelleen kesken, joten virallista selvitystä asioiden kulusta joudutaan vielä odottamaan.
Televisiokanava CCTV:n mukaan (Google Translate, South China Morning Postin englanninkielinen uutinen) kuolleen Ma Ailunin puhelin ei olisi ollut iPhone 5, vaan pari sukupolvea vanhempi iPhone 4. Lisäksi epäillään, että käytössä oli piraattiversio puhelimen laturista, ei siis Applen valmistuttama malli kuten aluksi väitettiin. CCTV:n haastatteleman televiestinnänasiantuntija Xiang Ligangin mukaan piraattilatureiden laatu voi olla alkuperäisiä heikompia. Jos laturin muuntaja rikkoutuu, voi se päästää Xiangin mukaan puhelimelle 220 voltin jännitteen.
Xiangin mukaan on myös mahdollista, ettei käytössä ollutta laturia oltu tarkoitettu manner-Kiinassa (220 volttia) käytettäväksi, vaan se saattoi olla Hong Kongin, Taiwanin tai Japanin alueille suunnattu malli. Xiangin mukaan näissä maissa on käytössä 110 voltin verkko, mikä ei South China Morning Postin mukaan tarkalleen ottaen pidä paikkansa (Hong Kongissa käytetään yleensä 220 voltin jännitettä ja Japanissa käytetään 100 voltin jännitettä). Verkosta saatava liian suuri jännite voi rikkoa ja ylikuormittaa alhaisemmalle jännitteelle suunnitellun laturin.
Vaikka tapauksella oli traaginen lopputulos, käynnistyy latauksessa ollut iPhone-puhelin edelleen normaalisti (joskin se on kärsinyt ulkoisesti). Datakaapeli ja muuntaja eivät näytä vahingoittuneilta. Naisen on kerrottu tulleen pois kylvystä ennen kuin vastasi latauksessa olleeseen puhelimeen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.