Chrome for Android saamassa tuen videopuheluille suoraan selaimessa

Teemu Laitila
17. heinäkuuta, 2013 12:21

Google on päivittänyt Chrome for Android -selaimen beta-version numeroon 29. Päivityksen merkittävin uudistus on WebRTC-tuen saapuminen myös mobiiliselaimeen.
WebRTC on erityisesti Googlen ja Mozillan ajama tekniikka, jolla video- ja äänipuhelut voidaan tuoda selaimeen ilman erillisten lisäosien käyttöä. Nykyisellään netin videopalvelut nojaavat pääasiassa Adoben väistymässä olevaan Flash-tekniikkaan.
Työpöytäselaimista WebRTC:tä tukevat tällä hetkellä Googlen Chrome ja Mozillan Firefox. Microsoft ei ole lisännyt tekniikalle tuke Internet Explorer -selaimeensa. Yhtiön vastahakoisuutta saattaa selittää se, että pikkuhiljaa mobiililaitteisiinkin valuva avoin WebRTC-tekniikka on suora kilpailija esimerkiksi Microsoftin omistamalle Skypelle.
Tällä hetkellä WebRTC:tä ei hyödynnetä vielä juuri missään, mutta videopuhelutekniikkaa pääsee testaamaan esimerkiksi täällä.
Päivityksessä Chrome for Android beta sai tuen myös Web Audio -rajapinnalle, jonka avulla voidaan muun muassa syntetisoida ääniä suoraan nettisivun kautta. Web Audio -rajapinnan mahdollisuuksiin voi tutustua täällä.

Lue myös nämä
Tägit
Chrome for Android WebRTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.