Nokia ei tahdo saada otetta Pohjois-Amerikan markkinoista

Manu Pitkänen
18. heinäkuuta, 2013 16:52

Nokia on amerikkalaistunut toimitusjohtaja Stephen Elopin ja Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän myötä, mutta yhdysvaltalaisten taskuihin yhtiö ei tunnu pääsevän millään. Huhti-kesäkuussa yhtiö myi Pohjois-Amerikassa 0,5 miljoonaa puhelinta.
Myynti kasvoi tammi-maaliskuun lukemista 0,1 miljoonalla kappaleella, mutta Lumia-aikakaudella on nähty 0,7 miljoonan lukemiakin. Operaatio Rolling Thunderin, joka on Nokian kampanja Pohjois-Amerikkaan rantautumiseksi, tulokset ovat toistaiseksi ovat olleet kovin heikkoja. Yhdysvalloissa Nokian strategiana on ollut tuoda laitteita markkinoille yksinoikeussopimusten kautta. Esimerkiksi viikko sitten esitelty Lumia 1020 tulee saataville vain AT&T:n kautta, Lumia 928:n on Verizonin puhelin ja T-Mobilella on Lumia 925.
Tuotelanseerausten perusteella iPhone-operaattori AT&T on ollut yksi läheisimmistä Nokian yhteistyökumppaneista Yhdysvalloissa. Viime keväänä ilmeni kuitenkin ongelmia kun operaattori otti Lumia 900:n valikoimiinsa Hero-puhelimena, mutta myi asiakkaille mieluummin Android-puhelimia tai iPhonea.
Matkapuhelinalaa seuraava analyytikko Tero Kuittinen arvioi, ettei Nokia tule koskaan menestymään Yhdysvalloissa Lumia-puhelinten avulla.
Puhelinvertailu uutisoi eilen, että maailman suurimpiin älypuhelinmarkkinoihin lukeutuvassa Yhdysvalloissa vaihdetaan puhelinta uudempaan malliin aiempaa vähemmän. Nykyiset älypuhelimet koetaan tarpeeksi hyviksi, minkä takia uusinnan ajankohtaa lykätään eteenpäin.
Nokia kertoi elokuussa 2011 lopettavansa Symbian-puhelinten toimitukset Yhdysvaltoihin. Kyseisenä kvartaalina (Q3/2011) Nokian matkaviestimiä toimitettiin Pohjois-Amerikkaan 0,7 miljoonaa kappaletta ja huhti-kesäkuussa samana vuonna toimitukset olivat 1,5 miljoonaa kappaletta. Vuoden 2010 heinä-syyskuussa puhelimia toimitettiin Pohjois-Amerikaan 3,2 miljoonaa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.