Galaxy S4 nopeammalla prosessorilla tulossa myös Eurooppaan

Teemu Laitila
20. heinäkuuta, 2013 16:46

Samsungin kotimaassaan Etelä-Koreassa julkaisema nopeammalla prosessorilla varustettu Galaxy S4 -versio on tuoreiden saksalaistietojen perusteella tulossa myyntiin myös muualla maailmassa.
Päivitetystä mallista liikkui huhuja jo viime viikon aikana, mutta nyt saksalainen All About Samsung -sivusto on saanut laitteen käsiinsä.
Nykyiset Galaxy S4:n perusmallit ovat Samsungin omalla Exynos Octa -prosessorilla valmistettu GT-I9500 ja Suomessakin myynnissä oleva Snapdragon 600 -piiriin perustuva GT-I9505. Uusi GT-I9506-niminen nopeampi malli perustuu Qualcommin Snapdragon 800 -suorittimeen, joka on merkittävästi edeltäjäänsä nopeampi. Uusi piiiri tuo mukanaan myös kehittyneemmän LTE-modeemin, jolla teoreettiset latausnopeudet nousevat aina 150 megabittiin saakka, jos vain verkosta löytyy tuki tekniikalle.
All About Samsung spekuloi, että GT-I9506 julkaistaisiin joitain viikkoja ennen syyskuun alussa pidettäviä IFA-messuja. Aikataulu vaikuttaa loogiselta, sillä IFA-messuilla Samsung halunnee keskittyä Note-sarjan kolmannen osan esittelyn.
Galaxy S4:n päivittäminen vain puoli vuotta alkuperäisen julkistuksen jälkeen tuskin ilahduttaa alkuperäisen mallin ostajia, mutta toisaalta se on Samsungin kannalta järkevä siirto. Useiden valmistajien odotetaan julkaisevan Snapdragon 800 -piirillä varustettuja lippulaivoja syksyn aikana, joten Samsung ei halua jäädä spekseissä alakynteen seuraavan Galaxy S -mallin julkaisuun saakka.


AnTuTu-testin tulokset. Kuva: All About Samsung

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Qualcomm Snapdragon 800 Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.