Ensimmäinen Ubuntu-puhelin Edge kuvissa

Teemu Laitila
22. heinäkuuta, 2013 18:09

Canonicalin tuleva Linux-puhelin on nimeltään Ubuntu Edge. Kuvat laitteesta olivat tänään saatavilla yhtiön nettisivuilla, josta vikkelä netinkäyttäjä nappasi ne talteen. Canonicalilla on juuri alkamassa tapahtuma, jossa laitetta esiteltäneen virallisesti.
Edge on nimensä mukaisesti kulmikas ja sen yläreuna on muotoiltu kiilamaiseksi. Etupuolella ei ole kaiuttimen ja kameran aukon lisäksi mitään yksityiskohtia eikä nappuloita, sillä käyttöjärjestelmä perustuu kokonaan eleohjaukseen. Kuvat paljastavat myös perinteisesti sivulle sijoitetut äänenvoimakkuuden säätimet.
Puhelimen sisuskaluista ei ole tarkempaa tietoa, mutta Canonical keskittynee ensimmäisessä laitteessaan enemmänkin käyttöjärjestelmän esittelyyn ilman tarvetta kilpailla ominaisuuslistauksella muiden valmistajien kanssa.
Merkittävin uuden käyttöjärjestelmän ominaisuuksista on sen yhteiset juuret täysimittaisen työpöydille tarkoitetun Ubuntu-linuxin kanssa. Järjestelmä on tarkoitus rakentaa skaalautumaan saumattomasti eri kokoisille näytöille. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi puhelimen liittämistä ulkoiseen näyttöön, jolloin käyttäjälle olisi tarjolla perinteinen hiirellä navigoitava käyttöliittymä.


Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu Linux Ubuntu Mobile Ubuntu Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.