Nokia esitteli isokokoisen ja edullisen Lumia 625:n

Manu Pitkänen
23. heinäkuuta, 2013 11:04

Nokia on julkistanut tänään Lumia 625 -älypuhelimen. Eilisen "jotakin isoa" -kiusoittelun jälkeen Puhelinvertailu.com vuoti laitteen tarkat tekniset tiedot julkisuuteen, joten kovin paljoa uutta kerrottavaa puhelimesta ei enää tälle päivälle jäänyt.
Tekniset tiedot löytyvät Puhelinvertailun vuotouutisesta, mutta ohessa lyhyt kertaus jos ei eilen illalla sattunut olemaan koneen ääressä.
Lumia 625:ssä on suurin näyttö mitä on tähän asti Lumia-mallistossa nähty: 4,7 tuumaa. Näytön resoluutio jää kuitenkin vain 800x480 pikseliin, koska puhelin on suunnattu kuluttajille joilla ei raha polttele taskussa. Tuplaydinsuoritin tikittää 1,2 gigahertsin taajuudella ja keskusmuistia on 512 megatavua. Lumia 625 on markkinoiden edullisin LTE-yhteyksiä tukeva Lumia-puhelin. Tallennusmuistia on kahdeksan gigatavua (microSD-korttipaikan ansiosta laajennettavissa max. 64 gigatavulla). Puhelimessa on viiden megapikselin kamera.
Aiempiin Lumia 600 -sarjan puhelimiin verrattuna Lumia 625 on myös ohuempi, mutta toisaalta myös painavampi (9,15 mm, 159 grammaa).
Laitteen veroton suositushinta on 220 euroa, ja sen arvioidaan tulevan myyntiin vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana Kiinassa, valikoiduilla markkinoilla Euroopassa, Tyynenmeren ja Aasian alueella, Intiassa, Lähi-idän ja Afrikan alueella, sekä Latinalaisessa Amerikassa.
Päivitys. Lisätty maininta hinnan verottomuudesta, jota ei suomenkielisessä lehdistötiedotteessa kerrottu.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.