Teknologiasivustojen arvostelussa: Nokia Lumia 1020

Manu Pitkänen
24. heinäkuuta, 2013 9:59

Nokian heinäkuun toisella viikolla New Yorkissa esittelemä Lumia 1020 -kamerapuhelimen myynti Yhdysvalloissa alkaa parin päivän kulutta ja isot teknologiasivustot ovat jo julkaisseet arvosteluartikkelit puhelimesta.
Engadget
Engadgetin Brad Molen antaa arvostusta Lumia 1020:n kameralle ja pitää puhelinta toistaiseksi parhaimpana Windows Phone 8 -älypuhelimena. Hänen mielestä laite on hintansa arvoinen jos puhelimellaan haluaa ottaa parhaita mahdollisia kuvia. Siirtymä Windows Phone -puhelimesta Lumia 1020:aan ei aiheuta pähkäilyä, mutta harkintaa joutuu käyttämään jos on vaihtamassa Androidista tai iOS:stä. Kahden markkinoita hallitsevan ekosysteemin huippumallit ottavat jo nyt hyviä kuvia, vaikkeivat yhtä hyviä kuin Lumia 1020.
The Verge
The Vergen arvostelun kirjoittanut David Pierce näkee myös Windows Phone 8:n hieman ongelmallisena, etenkin puutteelisen kuvausekosysteemin takia. Hän sanoo olevansa valmis kantamaan mukanaan täydellisellä kameralla varustettua isohkoa puhelinta, mutta Lumia 1020:n kohdalla hän kokee kantavansa pronssisijan käyttöjärjestelmällä varustettua isohkoa puhelinta, joka ei anna kuin hyvät kuvausmahdollisuudet. Laitteena Lumia 1020:n on kuitenkin kärkiluokkaa.
Akkukesto ja suorituskyky saivat kiitosta.
Cnet
Myös Cnetin Jessica Dolcourt kehuu Lumia 1020:n 41 megapikselin kameran kykyjä. Laitteena se sopii valokuvauksen päälle ymmärtäville, mutta automaattiasetuksilla kuvaaville ihmisille se ei välttämättä ole ideaalinen ostokohde. Markkinoilta löytyy vaatimukset täyttävä tuote edullisemminkin.
PhoneArena
PhoneArenan mukaan Lumia 1020 on laite, jollaisen ei uskottu olevan mahdollinen vielä pari vuotta sitten. Se on kiistatta markkinoiden paras kamerapuhelin. Sivusto kehuu Lumia 1020:lla otettuja valokuvia ja videota sekä arvostaa monipuolisia manuaalisia säätöjä. Hintaa pidetään korkeana, vaikka se onkin sivuston mukaan samalla tasolla kuin 32 gigatavun iPhone 5:llä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.